Zdravko Mamić ostvarit će astronomsku zaradu u BiH. Dobio je koncesiju na posao iz snova

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona i tvrtka Plavo Sunce Čitluk potpisale su 14. travnja Ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije kroz izgradnju 10 elektroenergetskih objekata fotonaponskih elektrana. Fotonaponske elektrane gradit će se u Pologu kod Mostara, a svaka će imati 4 MW snage, nova je to investicija odbjeglog Zdravka Mamića, bivšeg gazde zagrebačkog Dinama.

Koncesija je dodijeljena na razdoblje od 30 godina.Prvu ratu od gotovo 17 tisuća eura koncesionar mora uplatiti u roku od u roku od 15 dana do zaključenja ugovora, javljaju bosanskohercegovački mediji, među njima i portal Bosna.

Prema njihovim informacija, a firma Plavo Sunce ima ukupni kapital od devet milijuna eura, a većinski udio i to o 50,08 posto ima Mamićeva kćerka Iva preko koje je zapravo i ušao u posao.

Kada završi investicijski ciklus u periodu od deset godina, predviđa se da će Mamićeva kompanija zaraditi će oko 13 milijuna eura što je zaista astronomska cifra.

 

Večernji.hr