Zbog kokaina bio suspendiran 12 godina: Vratio se nogometu

Poslije takve sramote razmišljaš o svemu. O karijeri koju si bacio u smeće, o svojoj reputaciji u javnosti, boli koju si nanio obitelji. Dokazao sam da sam shvatio svoje pogreške, rekao je Flachi

Francesco Flachi (46) svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača Serie A, a krajem siječnja 2007. godine rutinska testiranja nakon utakmice protiv Intera pokazala su da je pozitivan na kokain. 

– Tada sam izgubio sve. Bio sam idol ljudima u Genovi. Počeo sam godinu s dva gola i bio sam pozvan u reprezentaciju – rekao je nekoć najbolji strijelac i kapetan Sampdorije za BBC.

//www.instagram.com/embed.js

Flachi je godinu ranije bio suspendiran na dvije godine zbog prenošenja informacija ilegalnim kladionicama, a kasnije je sve opovrgnuo.

Nakon suspenzije vratio se u Serie B, a u prosincu 2009. godine ispostavilo se da je ponovno pozitivan na kokain zbog čega je suspendiran na 12 godina. 

Njegov povratak na nogometne terene izgledao je kao gotovo nemoguć scenarij, ali u konačnici je ipak dočekao taj dan. Flachi će u 46. godini zaigrati u petoj ligi, za momčad Signa 1914, i to čim mu istekne kazna, koja traje do siječnja 2022.

//www.instagram.com/embed.js

– Uzbuđen sam jer se datum približava. Počelo je kao šala, a onda smo se uozbiljili. Već sam pomogao u mlađim kategorijama. Nedostaje mi emocija koju donosi nogomet. Treniram i osjećaj je sličan kao kada sam bio profesionalac. Znam da sam napravio pogrešku i zbog nje sam kažnjen – rekao je Flachi pa dodao:

– Poslije takve sramote razmišljaš o svemu. O karijeri koju si bacio u smeće, o svojoj reputaciji u javnosti, boli koju si nanio obitelji. Dokazao sam da sam shvatio svoje pogreške i većinu odnosa sam ponovo izgradio.

//www.instagram.com/embed.js

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)