Vučić ‘opleo’ po Hrvatskoj, a dotaknuo se i drugih susjeda: Đukanović je uvijek želio Crnu Goru bez Srba!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da je crnogorski predsednik Milo Đukanović radio sve da Crna Gora bude bez Srba i da su optužbe Đukanovića odraz njegove podsvijesti.

„Ja niti želim, niti je moguće zamisliti Kosovo bez Albanaca, niti Crnu Goru bez onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, to je nemoguće niti mi je ikad bio cilj. To je podsvijest, to progovara iz njega ono što on želi – uvijek je želio Crnu Goru bez Srba“, rekao je Vučić u Kraljevu, na otvaranju tvornice Leoni.

Vučić je, prenosi N1, rekao da je Đukanović izmišljao Crkvu u Crnoj Gori, kako bi rekao da nema Srba i da je crnogorski predsjednik upravo „autoprojekcijom pokazao da je to tako“.

Povodom optužbi crnogorske vlade da se grubo postupalo sa sinom premijera Zdravka Krivokapića prilikom kontrole automobila u kojem je bio, rekao je da „nema što dodati“ priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, koje je to negiralo.

„Bio bih užasno razočaran da bilo tko pomisli da može bilo što protiv nečije obitelji. Ne da bi to bio samo skandal, već bi najgore govorilo o Srbiji. Prihvatio sam objašnjenje MUP, svi u hijerarhiji deset puta su ponovili šta se dogodilo“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, „to se dogodi svakog dana kad vidite oružje u nekom automobilu, posebno onih tablica odakle dolazi najveći broj pripadnika škaljarskog i kavačkog klana“.

Takođe, Vučić je rekao da se u hrvatskim medijima vodi kampanja protiv Srbije, ali da se na to neće „odgovarati histerično i nervozno“, niti da će vrijeđati nekog od hrvatskih predstavnika.

Prema njegovim rečima, napad je rezultat toga što Srbija jača i prvi put u bruto društvenom proizvodu dostiže Hrvatsku, koja, kako je dodao, ima „onoliku obalu i turiste“.

Komentirajući pisanje hrvatskih medija da izbora u Srbiji svakako neće biti 10. travnja, on je naveo da nikad neće biti ništa značajno tog datuma u Srbiji, jer je na taj dan osnovana „ustaška Nezavisna Država Hrvatska“ (NDH).

Kako je naveo, u Hrvatskoj se izgleda „ne stide 10. travnja, valjda se ponose“.

On je rekao da ima potvrdu iz Patrijaršije da je šest Vučića stradalo za vrijeme Drugog svjetskog rata u NDH, kao i imena nekih od onih koji su umiješani u taj zločin.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)