Vozač koji je kamionom usmrtio curice na odmorištu priznao krivnju. Ispričao se roditeljima

U tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, a kasnije je u bolnici preminula i 28-godišnja Ivana Babić

Vozač Ivan Filipović (61) na sudu u Sisku priznao je krivnju i izrazio žaljenje zbog tragične nesreće u kojoj je kamionom prije dvije godine usmrtio dvije djevojčice, a od ozljeda je kasnije preminula i treća žrtva, žena (28).

Filipović se na početku suđenja ispričao roditeljima stradalih djevojčica te im izrazio sućut.

U iskazu je priznao da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga ge upozorio da ne vozi na što mu je kazao da neće i da će ujutro tek krenuti. Za samu nesreću je kazao da u stvari ne zna niti sam što se dogodilo.

Kaže kako je svjestan svoje odgovornosti i da će ići u zatvor.

S 90 na sat uletio u odmorište

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice, koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula 28-godišnja Ivana Babić koja je tada putovala u Njemačku.

Vozač kamiona Ivan Filipović s 90 na sat je oko 9.30 sati uletio na odmorište puno parkiranih automobila i ljudi. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je prvo u terenski auto HAC-a, potom pokupio djevojke koje su se upravo tad kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu. Tek je tamo stao.

Djevojčice su na mjestu preminule, a treća žrtva, 28-godišnja žena, preminula je kasnije.

– Život nam je preko noći postao noćna mora. Suprug ne može doći k sebi. Renata je bila njegova mezimica, jedino dijete. Imam još sina iz prvog braka. Čitala sam sve što se pisalo o nesreći i tom vozaču. On je znao da ne smije voziti jer je bio na lijekovima, a sjeo je za volan. Još je i deset dana prije toga skrivio udes… – ispričala nam je lani Zorica Horvat iz Erduta, majka jedne od preminulih curica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)