VIDEO Na fakultetu u Splitu nije htjela staviti masku, priveli je

Žena nije htjela poslušati zaštitara koji joj je rekao da stavi masku. Nije slušala ni policiju, koja nam je potvrdila da žena pružala otpor i nije ih poslušala da napusti prostorije fakulteta

Među studentskim krugovima dijeli se video u kojem se vidi žena kako se opire policajcima na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Incident su nam potvrdili s fakulteta u Splitu, u čijim prostorima se to i dogodilo.

Video možete pogledati OVDJE.

Kontaktirali smo i splitsku policiju. Potvrdili su nam da je to bilo u četvrtak oko 14 sati. Dodali su kako su ženu priveli i prekršajno kaznili jer nije stavila masku dok je bila u prostorijama fakulteta, na što ju je zaštitar upozorio.

Tražili je osobnu, ona odbila

– Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatražili su od ženske osobe osobnu iskaznicu kako bi utvrdili njen identitet, ista je i to odbila i odbila se  udaljiti iz prostora obrazovne ustanove, radi čega su policijski službenici izdali istoj zapovijed da izađe iz prostorija – priopćuju nam iz splitske policije.

Žena je bila uporna pa nije dala niti da joj stave lisice, zbog čega su je policajci morali uhvatiti za ruku i prisilno pokušali izvesti iz prostora. U jednom trenutku zbog opiranja je pala i na pod.

Na kraju su uspjeli, pri čemu je odvedena na policiju.

Nakon prekršajne prijave, pustili su je na slobodu.

Završila na podu, nije se predajala

– Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje radi čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor – kažu nam iz policije, dodajući da je morala doći i Hitna pomoć jer je uslijed opiranja žena zadobila i ogrebotine na rukama i nogama.

S obzirom da je HMP ustvrdila da nema ozljeda koje bi bile nužne za odlazak u bolnicu, žena je provedenim policijskim istraživanjem počinila dva prekršaja.

– Utvrđen je identitet ženske osobe i nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako je ostvarila obilježja prekršaja i to iz čl. 47 st.2.t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga i nakon čega je puštena iz službenih prostorija – dodaju.

Za očitovanje smo tražili i samog dekana splitskog Ekonomskog fakulteta, a po primitku ćemo ga objaviti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)