Večernja molitva za zaštitu i blagoslov

Večernja molitva je predivna prilika da zahvalite Bogu za blagoslove koje ste primili tijekom dana te Ga zamolite za zaštitu i odmor tijekom noći.

Mnogi kršćani se boje jer mole u krevetu pa se često zna dogoditi da njihova večernja molitva ne završi jer zaspu, ili se mole u nekakvom polusnu.

Molitva navečer, kao i sve druge molitve, zahtijeva disciplinu i žrtvu, a ako se i dogodi da utonete u san, neće vam se ništa loše dogoditi, niti će vam Gospodin zbog toga zamjeriti. Dapače, najljepše je zaspati u zajedništvu s Bogom.

Večer je izvrsno vrijeme kada u mirnoj atmosferi možete razmisliti o aktivnostima svog dana.

Tada u Njegovoj nazočnosti možete izvršiti ispit savjesti, a zatim izgovoriti neku od ovih molitvi.

 

Večernja molitva za zaštitu i blagoslov

Slavim Te, Bože moj, i ljubim Te svim srcem. Zahvaljujem Ti što si me stvorio, što si me spasio i učinio kršćaninom, te me sačuvao tijekom današnjeg dana. Vidim Tvoju ruku koja je bila prisutna u svemu što se danas događalo.

Oče nebeski, oprosti zbog zla koje sam danas počinio / počinila i zbog sljedećih grijeha (možete nabrojati grijehe…)

Zaštiti me dok se odmaram i izbavi me od svih opasnosti koje dolaze izvana i iz mog srca. Neka tvoja milost bude uvijek uz mene kako bih mogao slijediti Tvoju volju za moj život.

Gospodine, molim Te da posjetiš ovaj dom i protjeraš iz njega sve sotonske zamke. Molim te za Tvoju prisutnost u njemu tako da sačuvaš moju obitelj (možete nabrojati članove obitelji) i mene u miru.

Zaštiti Gospodine moju obitelj, sve ljude koje si postavio u moj život i mene dok smo budni, bdij nad nama dok spavamo i daj da se odmorimo i otpočinemo u Tvom svetom miru kako bismo mogli biti spremni za sutrašnji dan. U Isusovo ime, amen.