Užas u Afganistanu: Talibani odrubili glavu odbojkašici i fotografije objavili na internetu

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno baviti se sportom. Njezin odbojkaški trener rekao je da su sve odbojkašice iz kabulskog kluba očajne i u strahu zbog vijesti

Talibani su ranije ovog mjeseca ubili mladu afganistansku odbojkašicu Mahjabin Hakimi. Odrubili su joj glavu, a onda fotografije objavili na društvenim mrežama. Za smrt se saznalo tek kada su militanti zaprijetili njezinoj obitelji da nikome ne kažu što se dogodilo, piše The Persian Independent.

Njezin odbojkaški trener rekao je da su sve odbojkašice iz kabulskog kluba očajne i u strahu zbog vijesti. Zbog dolaska talibana na vlast bile su prisiljene otići i preseliti se na nepoznata mjesta. 

Prema talibanskoj interpretaciji šerijatskog zakona, ženama nije dozvoljeno baviti se sportom, imati posao ili se obrazovati. Oni koji ne poštuju zakon očekuje mučenje i smrt.

Afganistanska ženska odbojkaška reprezentacija zamolila je međunarodne organizacije da ih izvuče iz zemlje.

Zahra Fayazi, članica seniorskog odbojkaškog tima koja je uspjela pobjeći u Veliku Britaniju u kolovozu rekla je da su talibani ubili njezinu suigračicu, piše BBC.

– Igrači su morali odseliti. Čak su zakopali svu sportsku opremu kako bi spasila sebe i svoju obitelj. Nisu htjeli da ih išta povezuje sa sportom. Strah ih je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)