Udar groma na Braču ubio 47 ovaca: ‘Ni najstariji mještani ne sjećaju se ovakvog slučaja’

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je jutros Selce te je udar grom pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krovišta obližnjih privatnih kuća i tri automobila

Grom je u Selcima na  Braču u nedjelju usmrtio 47 ovaca u vlasništvu OPG-a Zorana Trutanića, potvrdili su u nedjelju navečer iz  tog OPG-a.

– Tijekom jakog grmljavinskog nevremena jutros u Selcima grom je pogodio naše stado ovaca koje tom prigodom bilo na pašnjaku te ih  47 usmrtio – rekao je Hini Jure Trutanić sin Zorana Trutanića. Dodao je kako i najstariji mještani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju.

Po njegovim riječima pet ovaca je pronađeno živih pored onih koje su uginule od groma. Kazao je kako se još petnaestak ovaca iz tog stada nakon udara groma vodi kao nestale, ali se vjeruje da su  se razbježale po otoku Braču od straha nakon grmljavinskog nevremena te da bi mogle biti pronađene žive.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je jutros Selce te je udar grom pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krovišta obližnjih privatnih kuća i tri automobila parkirana u podnožju crkve, rekli su u DVD-u Selca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)