U Rimu uhićen mladić koji je u tramvaju broj 6 u Zagrebu ubio muškarca, riječ je o 21-godišnjem Pakistancu s hrvatskom adresom

Nepuna dva mjeseca nakon stravičnog zločina u tramvaju linije 6 u Novom Zagrebu kada je jednim ubodom kuhinjskog noža u vrat ubijen Siniša V. (52), policija je uhitila 21-godišnjeg pakistanskog državljanina Muhammada S., inače stranca sa stalnim boravkom u Hrvatskoj

Osumnjičeniku za ubojstvo lisice na ruke nisu stavljene u Hrvatskoj nego u Italiji u koju je pobjegao na sam dan zločina, javlja Jutarnji list.

Kupio je avionsku kartu po punoj cijeni toga dana te se u Zračnoj luci normalno ukrcao i sletio u Rim. Paralelno s time, zagrebački kriminalisti Odjela općeg kriminaliteta intenzivno su radili na slučaju, izuzimali tragove te vrlo brzo detektirali mogućeg počinitelja čiji su otisci ostali na nožu koji je odbacio nakon zločina, a koji je iz podstanarskog zagrebačkog stana iz neutvrđenog razloga ponio to jutro Muhammad S.

Koji su točni razlozi ubojstva, tek se treba utvrditi, no upućeni u problematiku otkrivaju kako postoji mogućnost da je pokojni 52-godišnjak na neki način iznervirao mladića koji je uzvratio na posve neprimjeren način.

Inače, 21-godišnjak je prije dvije godine svojom tužnom životnom pričom punio novinske stupce. Pakistan je napustio s 14 godina, a u Hrvatsku je ušao ilegalno 2017. Na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je u svibnju tijekom te ilegalne putešestvije kao maloljetnik i pritom ostao bez noge. Policija je očevidom tada utvrdila da su se tri osobe, koje su na nezakonit način ušle na teritorij Hrvatske, pokušale popeti na vlak, no u trenutku penjanja, vlak je kretao pa su nesretni ilegalci pali na tračnice.

Muhammad S. izgubio je nogu, a jedan od njegovih prijatelja naočigled im je preminuo. Institucije su se potom pobrinule za ozlijeđenog pakistanskog dječaka koji je bez pratnje završio u dugavskom Centru za pružanje usluga u zajednici.