TRAGEDIJA POTRESLA NOGOMETNI SVIJET! Policajci ubili nogometaša (17), pucali mu u glavu dok se vraćao s treninga

Mladi 17-godišnji talentirani nogometaš, Lucas Gonzales, koji je nastupao za mlađe kategorije argentinskog Barracas Centrala podlegao je povredama u petak, dva dana nakon što je upucan od strane policije.

Strahota koja je potresla Argentinu i nogometni svijet dogodila se nakon što se Gonzales vraćao s treninga. Trening je napustio u društvu četvorice suigrača te ih je presrela policija nakon što su stali u obližnjem kiosku.

U gužvi koja se dogodila kod kioska Gonzales je pogođen metkom u glavu. Dva dana kasnije je preminuo od posljedica ranjavanja.

Krenule su kontroverze oko cijele situacije

Na mjestu zločina pronađeno je oružje, a majka ubijenog dječaka tvrdi da je podmetnuto. Policajci su suspendirani s posla dok istraga ne završi, no to nije nikakva utjeha za obitelj ubijenog nogometaša. Lucasova majka tvrdi da su policajci odgovorni za njegovu smrt.

Iz kluba su se oprostili priopćenjem:

“Opraštamo se od Lucasa s beskrajnom tugom. Klub  je nemoćan u pomoći oko onoga što se dogodilo. Tražimo poštovanje prema obitelji i njihovoj tuzi, a u klubu će vladati trodnevna žalost. Šaljemo saučešće njegovoj obitelji, prijateljima i suigračima. Želimo pravdu za njega”, napisali su iz Baracasa.