TODORIĆ NAJAVIO KRAJ PLENKOVIĆU! Tvrdi kako su kriminal upletene stotine i poručuje: ‘Ostat ću strpljiv dok vladavina prava ne ugleda puno svijetlo dana’

Nekad najbogatiji hrvatski tajkun Ivica Todorić na kraju je, prema činjenicama koje je hrvatsko pravosuđe uspjelo utvrditi, nevin. O svemu se na kraju oglasio i sam Todorić.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora koncerna.

Todorićevu izvjavu povodom povlačenja optužnice prenosimo u cijelosti:

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

‘Prikrivanje kriminalnih radnji’

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.

Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje  protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

-trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

-ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

‘Opljačkali milijarde’

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana”, priopćio je Todorić.