‘TKO VOLI NEK’ IZVOLI’ Rimac opleo po svima: ‘Zbog gubitka od 540M kuna su nas pljuvali, omalovažavali, ismijavali i napadali

Osnivač Rimac Automobila i izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac objavio je komentar putem društvenih mreža u kojem je obrazložio kašnjenje s financijskim izvješćem za 2021. godinu. U podužem osvrtu dotaknuo se poslovanja Rimac Grupe i javnih prozivki koje ne prestaju dobivati.

“Zbog gubitka od 540M kuna prema preliminarnim/statističkim brojkama koje smo predali su nas pljuvali, omalovažavali, ismijavali i napadali. Radi tih javnih prozivki imamo i poreznu inspekciju u firmi zadnjih mjesec dana. I to je sasvim OK, nemam nikakav problem da pregledaju što god žele, samo mi je zanimljivo kako ljudi zabadaju nos i dižu frku oko nečega što doslovno nema koga drugog zanimati osim vlasnike firme”, izjavio je.

Smatra da su neopravdan prozvani zbog kašnjenja izvješća zbog toga što 20 posto ostalih kompanija još uvijek nije predalo svoja izvješća, a jedino se njih napada.

“Imamo 644M kuna dobiti. Prema tome nemamo najveći gubitak u 2021. godini, nego smo 9. po dobiti”, napisao je.

Dinamična poslovna godina

Nastavlja kako je razlog kašnjenja dinamična poslovna godina u kojoj su prvo razdvojili kompaniju na 3 dijela pa su tako iz Rimac Automobila nastale Rimac Group, Bugatti Rimac i Rimac Technology. Ujedno su preuzeli Bugatti od VW Grupe, a sve to, sudeći po Rimčevu komentaru , donijelo im je, osim poslovanja i horde pravnika i financijaša VW-a, Porsche-a, Goldman Sachsa, Softbanka i njihovih financijskih i pravnih savjetnika za vrat.

Dodao je i nekoliko zanimljivih podataka za koje smatra da bi mogli interesirati javnost , među kojima ističe prosječnu neto plaću u svojoj grupaciji koja je 2021. godine iznosila 11.923 kuna.

Zaključno s 21. prosincem 2021 imali su 817 zaposlenih, a državi su uplatili 78 milijuna kuna poreza i doprinosa ne PDV.

Tko voli nek’ izvoli

“Da li firma ima gubitak od 540M kuna ili dobit od 644M kuna, nema nikakvog utjecaja na nikog osim vlasnike. No tko voli nek’ izvoli – izvještaj je iznimno detaljan i skoro 100 stranica dug”, na kraju je dodao Rimac.

Dodao je i kako uskoro izlaze i preliminarni izvještaji za 2022.

“Više nećemo kasniti i dalje ćemo se truditi biti maksimalno transparentni”, završio je Rimac.

 

Dnevno.hr