Talijanska vlada ispituje slučaj otmice jedinog preživjelog dječaka u tragediji pada žičare

Dječaka, po imenu Eitan, djed s majčine strane odvezao je u subotu privatnim zrakoplovom iz Italije u Izrael bez znanja njegova skrbnika – tetke s očeve strane – i usprkos sudskom nalogu

Talijanska vlada razmatra svoj odgovor na navodnu otmicu iz Italije šestogodišnjeg dječaka koji je jedini preživio tragičnu nesreću pada gondole žičare na jezeru Maggiore u talijanskim Alpama u svibnju.

– Trenutno procjenjujemo incident kako bismo mogli intervenirati – rekao je u ponedjeljak novinarima ministar vanjskih poslova Luigi di Maio, izvijestila je novinska agencija ANSA.

Dječaka, po imenu Eitan, djed s majčine strane odvezao je u subotu privatnim zrakoplovom iz Italije u Izrael bez znanja njegova skrbnika – tetke s očeve strane – i usprkos sudskom nalogu.

Djeda sada istražuje tužiteljstvo u gradu Paviji na sjeveru Italije, navodi ANSA.

Njegovi odvjetnici objasnili su da je djelovao u žaru trenutka. Izraelac se sastao s dječakom kako je dogovoreno radi posjeta, ali ga navečer nije vratio u tetkinu kuću.

Umjesto toga, prema medijskim izvještajima, dječak koji ima i izraelsku putovnicu odvezen je iznajmljenim automobilom u Švicarsku prije nego što je iz Lugana u Izrael odletio privatnim zrakoplovom.

Dječak je u tragediji izgubio roditelje, brata i dva pradjeda, a i sam je zadobio teške ozljede.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)