TAJNA SEFA PRIJATELJICE OSJEČKOG SUCA: Istražitelji utvrdili da je Mamić govorio istinu

Osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić uhićeni su prošlog tjedna zbog sumnje u pranje novca dobivenog od Zdravka Mamića, a ključni dokazi za tu optužbu pronađeni su u sefu Nataše Sekulić, piše Jutarnji list.

Pretragom sefa još ovoga ljeta istražitelji su pronašli 320.000 kuna i nešto više od 28.000 eura, za koje se sumnja da ih je tamo pohranio Vekić nakon što je od Mamića dobio mito.

Osim novca, u sefu istražitelji su izuzeli i tri tzv. pasice kojima je dio pronađenog novca bio omotan, neslužbeno doznaje Jutarnji. Prema podacima upisanim na tim pasicama, ustanovljeno je da su njima bili omotani novčani iznosi od 100.000 kuna u apoenima od 1000 kuna te da ih je izradila Fina, odnosno njezina tvrtka Gotovinski servisi na dan 21. ožujka 2017. godine.

Odlučivši slijediti trag novca istražitelji su ustanovili da su Fina gotovinski servisi taj dan dostavili gotovinu u trezor HNB-a koji je gotovinom opskrbio poslovnicu Hrvatske poštanske banke u Jurišićevoj ulici u Zagrebu. A upravo u toj poslovnici HPB-a taj je dan članu Uprave Dinama Krešimiru Antoliću isplaćeno 6,37 milijuna kuna, dobrim dijelom u apoenima od 1000 kuna.

Radilo se o povratu jamčevine za Zdravka Mamića, koju je prethodni dan Županijski sud u Zagrebu vratio na Antolićev račun u HPB-u, budući da je on bio uplatitelj. Jutarnji list doznaje da je Antolić istražiteljima potvrdio da je on prije uplatio jamstvo za Zdravka Mamića novcem koji mu je ovaj dao.

 

Nakon što je jamstvo vraćeno na njegov račun, Antolić je podigao sredstva te je gotovinu isti dan, naveo je, predao Zdravkovu bratu Zoranu Mamiću. Time su istražitelji saznali da je dio gotovine podignute 21. veljače 2017. u poslovnici HPB-a u Jurišićevoj ulici predan u ruke braći Mamić, a četiri i pol godine poslije je pronađen u sefu Vekićeve prijateljice.

Sve se to uklapa u Mamićevu obranu koji je spominjao više predaja novca Vekiću i njegovoj prijateljici pa tako i predaju gotovine u kunama koja se vremenski poklapa s početkom prvog suđenja u travnju 2017. Nataša Sekulić je istražiteljima u svom iskazu tvrdila da se radi o njezinu novcu, ali je zanimljivo da nije mogla precizirati koliko je gotovine uopće imala u sefu, zaključuje Jutarnji list.