Strava! Silovao ju je više od 40 minuta, nitko u vlaku nije zvao policiju, neki snimali silovanje

Mala je vjerojatnost da će očevidci biti kazneno gonjeni, iako nije u potpunosti nemoguća u slučaju da se utvrdi da su svojim ponašanjem i nereagiranjem dodatno potaknuli napadača

Beskućnik Fiston Ngoy (35) iz Philadelphije u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji silovao je ženu u vlaku punom putnika, objavili su nedavno američki mediji, dodajući kako nitko od putnika nije reagirao, pokušao spriječiti silovanje ili pozvao policiju, prenosi BBC.

Cure novi detalji o ovom stravičnom slučaju. Naime, Ngoy je sjeo pokraj žene u vlaku i počeo ju dodirivati, a ona ga je odgurivala od sebe. Maltretirao ju je tako 40-ak minuta da bi joj na kraju na silu skinuo odjeću i silovao je.

Policija je potvrdila kako je dio putnika uzeo mobilne telefone i počeo snimati napad umjesto da pozovu policiju ili spriječe Ngoya.

– Mogu vam potvrditi da su ljudi u vlaku podigli telefone i usmjerili ih u smjeru napadnute žene – rekao je policijski načelnik Thomas J. Nestel u izjavi za medije.

Silovanje je na kraju prijavio zaposlenik željeznice, a na sljedećoj stanici u vlak je ušao policajac koji je zatekao Ngoya koji je još uvijek silovao nesretnu ženu.

– Policijski službenik odvukao je napadača sa žrtve i izvukao ga na stanicu – rekao je Nestel.

– Želimo da svi zbog ovog budu zgroženi i da nam se pridruže u naporima da sustav bude siguran. Želimo da ljudi obavijeste policiji kad vide incidente – dodao je.

Ngoy je u vlak ušao na istoj stanici na kojoj i napadnuta žena, a policija je stigla u roku od 3 i pol minute nakon što je zaposlenik željeznice pozvao 911.

Silovanje je zabilježeno i na nadzornima kamerama vlaka koje pokazuju kako putnici mirno sjede dok Ngoy siluje ženu.

Žrtva je nakon napada prevezena u bolnicu te je policiji dala detaljan opis zločina, a Ngoy je u zatvoru i određena mu je jamčevina od 180 tisuća dolara.

Žena je policiji rekla kako je više puta molila Ngoya da se makne od nje, dok on tvrdi da ženu poznaje otprije iako nije znao reći njeno ime. On tvrdi da je nije silovao i da je ona na sve pristala.

Mala je vjerojatnost da će očevidci biti kazneno gonjeni, iako nije u potpunosti nemoguća u slučaju da se utvrdi da su svojim ponašanjem i nereagiranjem dodatno potaknuli napadača.

24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)