SRBIJA UVELA NAJČUDNIJU COVID MJERU U EUROPI: Zavladao je kaos, ljudi su zbunjeni, svatko mjeru shvaća na svoj način!

Odlukom Vlade Srbije od subote u 22 sata u cijeloj zemlji počelo je vrijediti pravilo covid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom

Naime, za boravak u restoranu, kafiću, klubu, ili bilo kojem drugom ugostiteljskom objektu, potreban je dokument kojim se dokazuje da je osoba cijepljena, da je prebolila koronu ili ima negativan PCR ili antigenski test.

Reporteri Blica obišli su ugostiteljske objekte kako bi provjerili poštuju li se nove mjere.

Nastala konfuzija zbog nove mjere

Međutim, uvođenjem nove mjere, u Beogradu je nastala opća konfuzija. Naime, ostakljene terase kafića su pune, a dok jedni i za to traže propusnice, drugi tvrde da u tom slučaju nisu potrebne.

Puno njih se oglušilo na nove mjere

Očekivano, neki pokušavaju ući u kafiće iako nemaju covid propusnice, a puno njih se oglušilo na nove mjere, pa propusnicu nisu niti tražili.

“Vjerujte, nemam vremena još i to kontrolirati. Obavijestili smo goste da ako žele ući kod nas moraju imati taj zeleni certifikat, ali ih ne tražimo na uvid. Nikoga nismo izbacili, niti planiramo. Čekamo da dođe netko tko će to provjeravati kako bi nas upoznao s procedurom”, rekao je menadžer jednog od lokala.

U Nišu konobari pak uredno kontroliraju imaju li gosti covid propusnice, a ukoliko nemaju, nakon 22 sata moraju napustiti kafić.

Najavljene su i kontrole nakon 22 sata, a u komunalnoj policiji kažu kako su sve ekipe na terenu.

Neki su odlučili skratiti radno vrijeme do 22 sata

I u Novom Sadu ugostitelji su pred vrata svojih lokala u većini slučajeva postavili covid redare koji su kontrolirali imaju li njihovi gosti nakon 22 sata zeleni certifikat.

Jedan dio ugostiteljskih objekata koji nema velik promet noću, poput malih kafića, restorana, pečenjara i pizzerija, odlučili su skratiti radno vrijeme do 22 sata.

S druge strane, popularni kafići i klubovi, gdje se atmosfera tek zahuktava oko 22 sata, angažirali su redare, a neki su otišli i korak dalje i ispred ulaza u svoje objekte osigurali brzo testiranje.

Negdje je besplatno, a negdje po sniženim cijenama i košta oko 500 dinara (32 kune).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)