Sramota u Splitu: Neke doktore hvatali za ruke, policija počela istraživati tko je organizator

Prosvjed je bio krajnje neugodan za ravnatelja KBC Split i predsjednika Upravnog vijeća bolnice koje su prosvjednici verbalno napadali, vikali za njima, vrijeđali ih i omalovažavali

Splitska policija istražuje tko je organizator jutrošnjeg prosvjeda pred KBC-om Split gdje je skupina građana i nešto djelatnika bolnice izražavala nezadovoljstvo uvođenjem covid potvrda u zdravstvenom sustavu, vrijeđali ravnatelja KBC-a, a neke liječnike hvatali za ruke.

Od danas u zdravstvenom sustavu i ustanovama socijalne skrbi u Hrvatskoj, svaki zaposlenik mora imati EU digitalnu covid potvrdu. Za one koji nemaju covid potvrdu organizirano je redovito testiranje. 

Nezadovoljni tim epidemiološkim mjerama nekolicina prosvjednima jutros je ispred bolnice verbalno napala ravnatelja bolnice dr. Julija Meštrovića i člana uprave bolnice dr. Jugoslava Bagatina, koji su davali izjavu za medije, a raditi nisu dali niti okupljenim novinarima koje su okrivili za stanje s pandemijom covida -19.

U policiji kažu da im to javno okupljanje, koje je započelo u 7 sati pred splitskim KBC-om na Firulama, nije bilo prijavljeno, no policijski službenici su izašli na mjesto događaja temeljem operativnih saznanja da je jutros okupljen određeni broj građana ispred bolnice.

“Nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira, a okupljeni su se razišli u 7,40 sati. Sada slijedi provođenje izvida kako bi se utvrdio organizator tog neprijavljenog okupljanja, rekli su u splitskoj policiji.

Inače, prosvjed je bio krajnje neugodan za ravnatelja KBC Split dr. Julija Meštrovića i predsjednika Upravnog vijeća bolnice dr. Jugoslava Bagatina koje su prosvjednici verbalno napadali, vikali za njima, vrijeđali ih i omalovažavali, a ništa bolje nisu prošli ni novinari koji su na terenu izvještavali javnost o tome.

Meštroviću i Bagatinu su vikali da su “prodane duše”, “sotone”, “izdajice”, nazivali su ih “kriminalcima”, a  neki od njih su liječnike počeli hvatati za ruku. Ništa blaži nisu bili niti prema novinarima kojima nisu dali da obave svoj posao već su glasnim zviždanjem onemogućili uzimanje izjava čelnika bolnice, vrijeđajući i njih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)