ŠOK! PREDSJEDNIK IDE PAPI, A BANOŽIĆ POVUKAO KOČNICU: Tražio je vozila i pratnju, a nije prvo njega pitao!

Ministarstvo obrane reagiralo je novim priopćenjem u kojem se osvrće na predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Reagiranje prenosimo u cijelosti, kao i što je točno rekao predsjednik ranije večeras. Ukratko, Banožić tvrdi kako kako predsjednik nije prvo pitao njega za pratnju i vozila.

“Unatoč više zamolbi, Ured predsjednika Republike Hrvatske i dalje ne poštuje Zakon o obrani te zahtjeve za korištenje vojnih resursa i dalje upućuje direktno načelniku Glavnog stožera, a ne po Zakonu o obrani prema kojem Ured Predsjednika zahtjev treba slati kabinetu ministra obrane nakon čega ministar donosi Odluku koju potom šalje načelniku Glavnog stožera na postupanje.

U slučaju potpore za odlazak u Vatikan Predsjednik Republike zatražio je preko načelnika Glavnog stožera potporu, vozila i pripadnike Hrvatske vojske. Ministar se u ovom, kao i u svakom drugom slučaju mora ponašati odgovorno prema proračunu Ministarstva obrane na što ga kao čelnu osobu ministarstva obvezuje Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Umjesto zahtjeva koji vodi prema zakonitom rješenju problema ponovno smo, po tko zna koji put, dobili javne uvrede.

Ministarstvo obrane zaključuje da postupa u skladu sa Zakonom o obrani, a to moraju poštivati i Ured predsjednika Republike Hrvatske i Glavni stožer Oružanih snaga”, stoji u reagiranju.

 

Što je danas rekao predsjednik?

Banožić je prema mišljenju predsjednika oštetio proračun jer je dao brod na korištenje biskupima te je poručio kako nije u redu da se ministar oboružao stručnjacima za PR i da to plaćaju građani.

“Ovo što je napravio Banožić u travnju ove godine.. Pročitat ću članak 64. Zakona o obrani Oružane snage iznimno mogu pružati pomoć lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u provedbi humanitarnih projekata. Uklapa li se ta situacija u ovo? Ne uklapa. Svakome tko je pismen, dovoljno je autoškolu imati, jasno je da su to naplatni odnosi, tu nema labavo, nema mukte. Ministar je napravio suprotno, počinio je kazneno djelo, prema tome on je pajdo Gabike Žalac. To je napisano upravo da se obeshrabri korištenje vojne imovine, kako ne bi služila kao paradni konj. Ja kao Vrhovni zapovjednik imam obvezu ukazati na to. Kada oni budu izabrani na tu poziciju, onda će i oni jednom ili dvaput biti na njemu. Moja supruga je štićena osoba. Takav je život. Ali ako mene nema, putuje katamaranom unatoč tome što je štićena osoba. Na ovaj način se kompromitiraju i biskupi. Sve kako bi se mali Bane nekome dopao.

 

Dnevno.hr