‘SMRT IH JE ZADESILA ZBOG NEIMAŠTINE, BILI SU VIŠE GLADNI, NEGO SITI!’ Tužni detalji tragedije u kojoj je u požaru život izgubilo šest članova obitelji

U ranim jutarnjim satima, Brčko u BiH pogodila je velika tragedija, kako smo već izvijestili. Naime, u naselju Suljagića sokak, u požaru koji je planuo u kući poginulo je šest osoba, među kojima i dvoje djece, dok je četvero ozlijeđenih.

Naime, susjedi tvrde kako su vatru u kući vjerojatno raširile svijeće koje su stariji članovi obitelji zapalili jer su boravili u objektu bez struje, javlja Klix.

Službenici brčanske policije u subotu su ujutro u 6:20 dobili prijavu da je u Sarajevskoj ulici, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, izbio požar u stambenoj kući. Izlaskom na mjesto događaja, policija i vatrogasci su u kući pronašli šest mrtvih osoba, uz četvero ozlijeđenih.

‘Obitelj je bila dobra i poštena, smrt ih je zadesila zbog neimaštine’

Na mjestu događaja od ranih jutarnjih sati nalaze se ekipe istražitelja i policije koji obavljaju očevid te utvrđuju uzrok smrti šest osoba. Prema neslužbenim informacijama, smrt stradalih je vjerojatno nastupila uslijed gušenja ugljičnim monoksidom.

Kako su kazali susjedi u razgovoru s portalom Klix, ova tragedija ih je jako potresla, posebno zbog činjenice jer su bili u bliskom odnosu s jedanaestoročlanom romskom obitelji koja je živjela u neimaštini.

“Još uvijek ne mogu vjerovati što se dogodilo i kakva je tragedija zadesila naše susjedstvo. Ova obitelj je bila dobra i poštena, a smrt ih je zadesila zbog neimaštine. Nekada ranije, vlasnik kuće, koji je također poginuo, imao je kafić, ali je nakon bolesti morao zatvoriti i tada je nastupila kriza kod njih. Živjeli su tako što su ostali članovi obitelji prosili. Znam da su bili više gladni nego siti, jednom riječju, to je bila bijeda. U kući su imali jedan mali štednjak, a grijali su se tako što su im susjedi donosili drva”, ispričao je susjed Meho Šečić.

‘Živjeli u kući bez struje i vode, zet preživio jer je pobjegao’

On dodaje da je ova brčanska obitelj živjela u kući bez struje i vode, te naglašava da su uvečer tri ili četiri svijeće palili kako bi osvijetlili prostorije u kojima su boravili.

“Prema onome što znam, požar su izazvale najvjerojatnije svijeće, a sve stradale ugušio je dim koji se stvorio u sobama. Nažalost, poginuli su otac, majka, kćerka, snaha i dvoje djece. Zet se uspio spasiti tako što je pobjegao nakon izbijanja požara, ali je četvero djece ozlijeđeno. Troje se nalazi kod nas u bolnici u Brčkom, dok je jedno prevezeno u Tuzlu. Nadam se da će svi od njih preživjeti”, rekao je Šečić, što je potvrdilo i još nekoliko susjeda koji su se nalazili u neposrednoj blizini kuće.

Nadležni u javnost još uvijek ne izlaze s previše informacija. Osim što su naveli da je šest osoba smrtno stradalo, a da su četiri ozlijeđene, iz brčanske policije su kazali da njihovi službenici na terenu vrše očevid pod nadzorom dežurnog tužitelja.

Na mjestu događaja je i protupožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se tragedija dogodila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)