Smijenjeni su svi direktori u Zagrebačkom holdingu, evo tko su novi šefovi u tom gigantu

Natječaj za ukupno 17 šefova je raspisan još krajem listopada, ali unatoč tome, nisu za stalno popunjena sva potrebna radna mjesta. Došli su ljudi i iz osječkog komunalca, Fortenove, a dio je već radio u Holdingu…

Svi dosadašnji voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga danas su smijenjeni. Ali iako je natječaj za sva mjesta raspisan još krajem kolovoza, na njemu nije izabrano svih 17 traženih mjesta, nego zasad tek njih četvero. Za neke podružnice će se natječaji ponavljati, a za neke će odluka biti donesena sljedeći tjedan.

Zagrebački holding je poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Na čelne pozicije strateški važnih podružnica i povezanih društava imenovani su Davor Vić (voditelj podružnice Čistoća), Jeronim Tomas (direktor trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb – opskrba d.o.o.), Davor Poljak (direktor trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja d.o.o.) te Marko Šarić (direktor trgovačkog društva Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o.).

Davor Vić je prije dolaska u Čistoću osam godina vodio osječko komunalno poduzeće Unikom, gdje je provodio ciljeve direktiva EU o otpadu, uspostavom odvojenog prikupljanja otpada. U njegovom je mandatu realizirana izgradnja postrojenja za obradu biorazgradivog otpada te objekta za obradu građevinskog i glomaznog otpada. Po obrazovanju je dipl. ing. građevine.

Jeronim Tomas je magistar ekonomije s više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama, prije svega u vođenju strateških projekata i financijskom restrukturiranju poduzeća, platnom prometu, osiguranju i financijskom upravljanju. U Gradsku plinaru – opskrbu dolazi s mjesta direktora Riznice Fortenova Grupe, a prije toga je 14 godina bio direktor riznice Dukat-Lactalisa.

Novoimenovani direktor Davor Poljak je u Vodoopskrbi i odvodnji od 2010. godine, a dužnost direktora obavljao je od 2010. do 2013. godine. Od početka 2014. bio je zaposlen na mjestu voditelja projekata. Ima veliko iskustvo u upravljanju u industrijama pa je tako godinama bio i direktor u Končar električnim lokomotivama, kao i direktor proizvodnje u toj tvrtki. Po obrazovanju je dipl. ing. strojarstva.

Marko Šarić je prije imenovanja na čelo GSKG-a od lipnja ove godine bio vršitelj dužnosti direktora te podružnice, a prije toga je obavljao dužnost direktora sektora financijsko-računovodstvenih poslova. Po obrazovanju je ekonomist, a u GSKG-u je zaposlen od 2012. godine.

Ovo su četiri strateška poduzeća i podružnice koje obavljaju ključne usluge za građane, a suočene su s najvećim izazovima te je stoga Uprava Zagrebačkog holdinga zadovoljna što se za te pozicije javio dovoljan broj kvalitetnih kandidata i kandidatkinja. Na preostalim natječajima za voditelje podružnica i direktore povezanih društava kandidati nisu izabrani te će biti objavljeni novi natječaji.

Članovi Uprave Zagrebačkog holdinga će privremeno preuzeti upravljanje u sljedećih šest podružnica do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni početkom sljedećeg tjedna.
za podružnicu Vladimir Nazor, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Miroslav Čulk za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Gradska groblja, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras te se daje specijalna punomoć radniku Roko Gruja za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Autobusni kolodvor, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

· za podružnicu Arena Zagreb, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar te se daje specijalna punomoć radniku Sretan Šarić za obavljanje poslova voditelja podružnice

· za podružnicu Zagrebački digitalni grad, imenuje se Član Uprave, Boris Sesar

· za podružnicu Zrinjevac, imenuje se Članica Uprave, Matija Subašić Maras

Uprava Zagrebačkog holdinga je u sljedeće četiri podružnice i društvo imenovala v.d. voditelje od postojećih zaposlenika koji će privremeno voditi podružnice i povezano društvo do okončanja javnih natječaja koji će biti objavljeni u sljedećoj fazi, a u najkraćem mogućem roku:

· za podružnicu Zagrebačke ceste, imenuje se Davor Merkaš

· za podružnicu Robni terminali Zagreb, imenuje se Ivica Tokmadžić

· za podružnicu Tržnice Zagreb, imenuje se Božena Cvitanović

· za podružnicu Zagrebparking, imenuje se Krešimir Milinović

· za trgovačko društvo Gradska plinara Zagreb d.o.o., imenuje se Miroslav Živko

U odnosu na prethodno provedene natječaje, ukinut će se ograničenje broja prijava kandidata na samo dvije podružnice ili povezana društva, kako bi se u postupku selekcije proširio broj kvalitetnih prijava kandidatkinja i kandidata.

Svi zainteresirani kandidati koji svojim kompetencijama i etičnim pristupom poslovanju mogu i žele doprinijeti razvoju Zagrebačkog holdinga i unapređenju usluga našim građanima, moći će se prijaviti na natječaje koji će biti objavljeni na web stranicama Zagrebačkog holdinga.

 

24sata.hr