SKANDAL BBB-a, ‘PRIJETILI KLANJEM U SRPSKOM SELU’: Skandiranje šokiralo, reagirali i u Srbiji!

Dinamo je u borbi za četvrtfinale Kupa Hrvatske u Bijelom Brdu u Slavoniji gostovao protiv domaćeg BSK-a i slavio je s 3:2, a na okupu na tribinama bilo je i puno navijača zagrebačkih Plavih – koji su svojim skandiranjem izazvali eksces.

Dok je momčad Damira Krznara išla po pobjedu nad domaćim drugoligašem, s tribina su se mogli čuti BBB-ovi uzvici podrške NDH, a tu je bilo i skandiranje protiv Srba.

‘Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati’, čulo se s tribina, a BBB-ova pjesma sa skandaloznim riječima ubrzo je privukla pažnju i u Srbiji.

‘To rade redovito’

Incident Dinamovih navijača u Bijelom Brdu približio je portal Telegraf, koji piše da BBB-ovci ‘takve stvari rade redovito’.

‘Redovno se ističu skandaloznim pokličima, kao i veličanjem ustaške tvorevine NDH u okviru koje je izvršen genocid nad Srbima, koji su uz Židove i Rome masovno ubijani u koncentracijskim logorima’, piše Telegraf.

 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pozadina priče

Pjesma sa skandaloznim riječima dogodila se u mjestu koje je, kako donosi Telegraf, po posljednjem popisu stanovništva bilo nastanjeno većinom Srbima.

‘BBB došli u srpsko selo, skandirali ‘Živjela NDH’ i prijetili klanjem Srba’, stoji u naslovu na srpskom portalu, uz dodatak u tekstu kako su Dinamovi navijači ovakve skandale izvodili i na gostovanjima u Europi.

BSK zanimljiv i ranije

Skandal koji su Dinamovi navijači izazvali na gostovanju u Bijelom Brdu privukao je pozornost u Srbiji, a BSK je bio zanimljiv tamošnjim portalima i ranije. Zbog većinski srpskog stanovništva, o klubu iz tog mjesta u Srbiji pisali su tijekom protekle sezone, s predstavljanjem BSK-a dok je klub također bio u vrhu u drugoligaškoj konkurenciji, kao što je slučaj i u novoj sezoni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)