Severinina odvjetnica: ‘Porfirije i ona su se čuli, ali ne znamo da je on podignuo kaznenu prijavu’

Tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić progovorio je o slučaju te kazao da je Severina uistinu vrijeđala patrijarha, ali da nije točno da ju je on zbog toga prijavio. Uznemiravanje je navodno počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači

Srpski Kurir objavio je ranije danas da splitska pjevačica Severina Vučković (49) već mjesecima uznemirava srpskog patrijarha Porfirija (60) i šalje mu prijeteće poruke. Porfirije je navodno sve prijavio i Državnom odvjetništvu, koje je pokrenulo postupak protiv Splićanke, tvrdi srpski Telegraf. 

DORH je na upit Jutarnjeg lista komentirao cijeli slučaj. 

– Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka. Potvrdu da je kaznena prijava/podnesak podnesen Vam može dati podnositelj prijave/podneska slijedom čega Vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnositelju, kao i da od podnositelja zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega kaznena prijava/podnesak podnesena. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) može odgovoriti kako u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve. Na isti smo način odgovorili i na druge upite novinara – napisali su.

Pixsell

Kako su ranije izvijestili srpski mediji, uznemiravanje je navodno počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači, a on je reagirao prije tri tjedna zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke.

– Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (‘Pope, pope, družiš se sa krimosima’) i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva – rekao je jedan od sugovornika iz Zagreba, piše Kurir.

Dubrovnik: Poznati na otvorenju izložbe Dimitrija Popovića i Marka Vrdoljaka "One su ovdje"

Tajnik Mitropolije zagrebačko-ljubljanske Bogoljub Ostojić progovorio je o slučaju te za Dnevnik.hr potvrdio da je Severina vrijeđala patrijarha, ali da nije točno da ju je on zbog toga prijavio. 

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš za Jutarnji list otkrila je da se pjevačica i patrijarh osobno poznaju i da su bili u kontaktu te naglasila da nema nikakvih saznanja o bilo kakvoj prijavi. 

– Točno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srbijanskih medija prva vijest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srbijanski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju je li podnio kaznenu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći očitovati – komentirala je Biloš za Jutarnji list

24sata

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)