S amputiranom nogom morao dokazati da je invalid: ‘Noga mu vjerojatno neće narasti’

Perryju je Vijeće u međuvremenu odobrilo njegov zahtjev, a tweet u kojem ovaj britanac objašnjava cijelu situaciju dobio je više tisuću lajkova. Nogu su mu amputirali 2018. godine nakon što ga je udario automobil dok je pomagao drugom unesrećenom vozaču.

Britanski policajac Ben Perry u nesreći je izgubio nogu opisao je svog liječnika kao ‘legendu’ nakon što je pisao vijeću koje mu je odbilo dati plavu oznaku za parkiranje.

Britanski policajac Ben Perry nedavno je htio obnoviti svoju ‘plavu oznaku’ s kojom ima pravo na parkirna mjesta za invalide. Vijeće okruga Worcestershirea odbilo je njegov zahtjev s objašnjenjem da mora ”priložiti više dokaza o svojoj invalidnosti”. Njegov doktor, kojeg je Perry opisao kao ‘legendu’, vijeću je opisao Perryjevo stanje te dodao da “Perryju vjerojatno noga neće narasti”, piše BBC.

https://platform.twitter.com/widgets.js

– Bio sam jako iznenađen kada sam morao dati izjavu koje se tiče Benove invalidnosti. Mogu vas uvjeriti kako je zaista imao traumatičnu amputaciju donjeg dijela desne noge u prometnoj nesreći. Zbog toga sada ima veliki invaliditet popraćen jakim bolovima. Na neke dane se može kretati samostalno, dok ga na druge dane prejaki bolovi u tome sprječavaju – piše u izjavi liječnika. 

– Bio bih jako zahvalan kada biste to uzeli u obzir kada se u budućnosti budete bavili s njegovim zahtjevima. Mala je vjerojatno da će se ova situacija promijeniti, osim ako mu zbog napretka medicine ponovno ne naraste noga – piše. 

Perryju je Vijeće u međuvremenu odobrilo njegov zahtjev, a tweet u kojem ovaj britanac objašnjava cijelu situaciju dobio je više tisuću lajkova. 

Nogu su mu amputirali 2018. godine nakon što ga je udario automobil dok je pomagao drugom unesrećenom vozaču. Proveo je 23 tjedna u bolnici, a vozač koji ga je udario kasnije je osuđen zbog nemarne vožnje, prenosi BBC.

24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)