RAKITIĆ SE ODAZVAO HRVATSKOJ: Dolazi na Poljud, ovo nije mogao odbiti!

Ivan Rakitić dolazi u Hrvatsku, bit će na Poljudu i podržati nekadašnje reprezentativne kolege u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru!

Rakitić će biti posebni gost Hrvatskog nogometnog saveza na utakmici protiv Rusije u kojoj Hrvatska može izboriti SP, a dolazi nakon što je prihvatio poziv predsjednika Saveza Marijana Kustića i izbornika Zlatka Dalića, objavio je HNS.

Dolazak bivšeg Vatrenog u Split stiže nedugo nakon što je Rakitić u Španjolskoj otkrio da nije sasvim isključen njegov reprezentativni povratak. Jedna od hrvatskih reprezentativnih velikana iznenadio je riječima da bi ponovno bio raspoloživ ako bi stigao Dalićev poziv u situaciji u kojoj bi njegov dolazak bio neophodan.

Rakitić će uživati u atmosferi punog Poljuda i navijat će za Hrvatsku. Prije nego utakmica počne, HNS je najavio da će ‘Raketi’ na travnjaku biti dodijeljen poklon za njegovu sjajnu priču u dresu reprezentacije.

Uvjet vezan uz Katar

U sezoni u kojoj se bori za minute u dresu Seville, 33-godišnji bivši Vatreni privukao je pažnju svojim riječima da bi se mogao vratiti u hrvatski dres ako bi ga Dalić pozvao u mogućoj kritičnoj situaciji za momčad. Rakitić je taj svoj uvjet vezao uz mogući nastup na SP-u u Kataru, a Hrvatska tek treba izboriti svoju ulaznicu za to natjecanje.

Pričajući o potencijalnom povratku, dugogodišnji sjajni adut Vatrenih dodao je kako se nada da neće doći do teške situacije s izostancima u momčadi, što bi dovelo do izbornikovog poziva i njegovog odaziva.

Lani objavio oproštaj

Rakitić je svoj oproštaj od reprezentativnog dresa objavio lani u rujnu. Posljednji nastup za Hrvatsku imao je sredinom listopada pretprošle godine, s ulaskom u drugom poluvremenu u gostujućem remiju (1:1) protiv Walesa u kvalifikacijama za Euro 2020.

Ta utakmica bila je Rakitićeva 106. u dresu reprezentacije, s 15 zabijenih golova i 16 asistencija za Hrvatsku.