Pupovac reagirao na izjave predsjednika: ‘Samo moralni invalidi se mogu tako odnositi’

Predsjednik SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac jučer je komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića, koji je govorio o slučaju ubojstva obitelji Zec, zločinu u Srebrenici, ali i samom Pupovcu kojeg je nazvao, ‘prljavim Hrvatom’.

Danas mu je Milanović pružio još jednu priliku za reakciju jer je imao novi set izjava u kojim je još jednom ponovio svoje stajalište o tragičnoj sudbini obitelji Zec, ali i o Pupovcu, rekavši da ‘srpska nacionalna manjina više nije slaba’, da ‘ne vidi Pupovca da dolazi na mjesta egzekucija civila hrvatske nacionalnosti’, a nazvao ga je i ‘moralnim kamatarom’.

“Svašta je Zoran Milanović na današnjem obraćanju izgovorio pa i to. Mogu samo reći da ne samo da nisam ni ja ni nitko drugi koga je jučer kritizirao to radio iz pozicije moralnog kamatarenja, pa čak ni iz pozicije moraliziranja nego iz dubokog osjećaja poštovanja prema ljudima koji su bili žrtve ratnog zločina u Zagrebu i čije stradanje predstavlja simbol brojnih drugih, i u Zagrebu i drugih mjesta”, rekao je danas Pupovac u Saboru.

 

Što se tiče etikete o moralnom kamatarenju, čelnik SDSS-a je rekao da je to jedna od olakih etiketa koju Milanović, nedostojan predsjednika RH, izgovara prema ljudima s kojima je do jučer dijelio politički posao.

“Milanovićev salto mortale je najgori jer je ne samo iznevjerio svoje birače nego je istovremeno iznevjerio temeljne vrijednosti ovog društva i države priklanjajući se malom broju onih koji ovu zemlju žele zadržati taocem rata”, rekao je Pupovac i naglasio da nije moralni kamatar, a nije niti moralni invalid. Dodaje, on i kolege u stranci nisu bešćutni ljudi kao čovjek koji je uzurpirao Pantovčak.

 

“Samo moralni invalidi mogu se odnositi prema žrtvama rata na takav način”, poručio je Pupovac, aludirajući na Milanovićevu izjavu da je ‘obitelj Zec dobila odštetu, što još treba’.