Privatni presretači na cestama u Francuskoj postali su pravi hit

Otkako su 2017. godine uvedeni privatni presretači u Francuskoj postali su veliki hit. U odnosu na policijske službenike koji u presretačima dnevno provode malo više od sata, privatnici voze duže od pet sati. Registriraju i do 20 puta više kazni nego policija.

U akciji su 365 dana u godini. Privatnici imaju Renault Megane, Volkswagen Passate, Škode Octavije…, i druge neoznačene automobile, koje je teško primijetiti, ako ih baš ne gledate okom sokola.

Naime, ta vozila imaju radare skrivene ispod registracijskih oznaka, a jedna kamera je i u samom automobilu, iznad središnje konzole. U Francuskoj je u akciji više 385 privatnih presretača, piše HAK Revija.

Presretači samo snimaju vozače i podaci se dostavljaju policiji koja piše kazne. Neke od tvrtki koje upravljaju presretačima su Securitas, Mobiom, OTI France, Geos…, a za vozače nisu potrebne specijalne kvalifikacije, osim vozačke dozvole. Svaka tvrtka pokriva određenu regiju.

Do kraja godine presretači će voziti u svim dijelovima Francuske, osim Pariza juga države i Korzike, a od 2023. bit će rasprostranjeni u cijeloj državi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)