Prijateljica suca Zvonka Vekića progovorila o Mamiću: Istražitelje šokirala svojim iskazom

Smireno, staloženo i prilično hladne glave Nataša Sekulić, prijateljica uhićenog suca Zvonka Vekića sjela je pred istražitelje koji su se odlučili pozabaviti ne samo sučevom, već i njenom imovinom. Kako tvrde naši sugovornici bliski istrazi, dugo nisu vidjeli tako staloženu osobu u poziciji u kojoj se Sekulić nalazi. Odgovarala je samo na postavljana pitanja te ostavljala dojam prilično pažljive pa i proračunate osobe. Na iznenađenje naših sugovornika, Sekulić je demantirala medijske napise i fejs statuse Zdravka Mamića te ustvrdila kako ona njega osobno nikada nije upoznala, niti je ikada imala prilike kontaktirati s članovima Mamićeve obitelji.

Premda nije zanijekala putovanje u Dubai, Sekulić je istražiteljima izjavila kako ni tamo nije imala prilike družiti se s Mamićem na nikakvim večerama. Budući da ga je poznavala iz medija, kao poznatu, javnu osobu prepoznala ga je na plaži ispred jednoga hotela, a bio je i na dočeku Nove godine u istom hotelu u kojem je Sekulić boravila sa svojim prijateljem Vekićem. Prema tezama ove misteriozne Osječanke, Mamić njenom partneru na tom putovanju nije ništa kupovao, niti je tamo kako je kazala Sekulić bilo ikakvih intimnijih druženja s Mamićima. Ako se pita Sekulić, ona je svu svoju imovinu stekla vlastitim radom, pošteno i transparentno. Premda za to nema pokriće, Sekulić je istražiteljima pokušala objasniti kako je godinama radila dva posla, te da je dio prihoda za kupnju stana stekla uz pomoć roditelja, odnosno oca koji joj je mjesečno davao 3.000 kuna od mirovine.

Dok joj je davao taj novac otac je otplaćivao kredit u PBZ banci, a majka u HPB-u, pa baš zato istražiteljima priča uhićene Sekulić ne zvuči kao realan scenarij, iako ne negiraju da je osobnu u Addiko i Erste banci dizala nenamjenske kredite. Da njena priča ne drži vodu razvidno je iz toga što i nakon ispitivanja ostaje u pritvoru, a osim toga postoji sumnja da su ona i Vekić nekretnine kupovali od mita kojega im je davao odbjegli Zdravko Mamić.

Tko je u pravu?

Prema tezama Uskoka postoji opravdana sumnja da su Sekulić i sudac Vekić sklapanjem pravnih poslova kojima su stjecali imovinu i ulagali novčana sredstva raspolagali nezakonito stečenim novcem, a osim toga Sekulić je posjedovala imovinsku korist koju je Vekić ostvarivao kaznenim djelom. Sve to u iznosu koji premašuje milijun kuna. Za sada privedena dvojka nije dostavila niti jedan dokaz kojim bi potvrdila porijeklo novca kojim su kupovali stanove po Osijeku i u Zadru te nove automobile, a nije jasno ni kako se pored tolikih kupnji oko pola milijuna kuna pojavilo u sefu misteriozne Sekulić kojega je otvorila u osječkoj banci.

Premda Sekulić demantira poznanstvo s Mamićem, on je svojevremeno prilično detaljno opisao što je sve i kada plaćao sucu Vekiću i njegovoj prijateljici. Samozatajna knjigovotkinja i stalna sudska vještakinja na sudu na kojem je radio Vekić u Mamićevim se istupima spominjala u više navrata pa je tako bivši gazda Dinama tvrdio kako se baš u njenom stanu sastajao s Vekićem. Mamić je ovom dvojcu, prema vlastitim riječima plaćao smještaj u luksuznim hotelima u Zagrebu, gdje ih je vodio na večere i davao im tisuće eura za šopinge. Za razliku od Sekulić koja istražiteljima nije mogla objasniti kako Mamić zna za nju i od kuda mu fotografije s njom, Mamić je u svojem iskazu na USB sticku bio znatno uvjerljiviji i detaljniji pa je tako opisivao da su se on i Vekić često viđali u sobici zagrebačkog restorana Zelenjak. Mamić je tvrdio da je u prvih par susreta pokupio Vekića i Sekulić ispred Sheratona ili Westina, u koje ih je smještao.

 

”Svaki put bih joj dao tri do 10.000 eura za šoping po Zagrebu. U vrijeme mog suđenja također smo se našli u Tuheljskim toplicama, u hotelu Terme, gdje je gospodin Vekić došao na vikend s prijateljicom Natašom”, otkrio je Mamić koji je 5.000 eura Vekiću navodno dao i u ljeto 2017.godine kako bi imao za godišnji s prijateljicom u Pirovcu. Detaljno je Mamić elaborirao zajedničko druženje u Dubaiju koje Sekulić negira.

”Karte su bile kupljene za avion kompanije Fly Dubai, koja je letjela iz Beograda, i oni su iz Beograda putovali 27. prosinca 2017., a moja supruga i ja iz Zagreba 26. prosinca 2017., dan iza Božića. Dočekali smo ih u Dubaiju i odvezli u novootvoreni hotel na glavnoj ulici u Dubaiju. Smjestili smo ih zajedno u hotel Rixos.

Taj hotel se prije par dana otvorio kao novi hotel. Tu smo proveli sve to vrijeme, mislim do 1. i 2. siječnja 2018., kada su oni ponovno otišli kompanijom Fly Dubai za Beograd… Gospodin Vekić mi je rekao da ga je iz Osijeka u Beograd doveo nepoznati vozač taksija, nije išao svojim autom, a da mu je to organizirala gospođa Mica, koja je vlasnica restorana Bijelo-plavi u blizini stadiona GNK Osijek.

 

Taj taksist je došao po njih kad su došli iz Dubaija u Beograd i vratio ih u Osijek”, tvrdio je Mamić koji je tada Vekiću kako kaže dao 10.000 eura kako bi imao za šoping po Dubaiju u koji je jednom išao s Natašom i njenom kćerkom Enom. ”Drugi put išli smo u šoping u Dubai Mall, njih troje, moja supruga Marina i ja. Tako se sjećam da sam mu kupio svojim novcem još nekoliko stvari, a upečatljivo je ostalo da sam mu kupio cipele Louis Vuitton. Bile su od prave kože i mislim da su koštale cirka dvije tisuće eura. To nije bio jedini poklon koji sam kupio”, tvrdio je Mamić čije poklone Sekulić negira.

Istraga bi prema tvrdnjama naših sugovornika zasigurno mogla iznjedriti još mnoštvo intriga te će se u svakom slučaju nastaviti, no kako za sada stvari stoje, Mamićeve teze čine se uvjerljivije od onih koje iznosi tajanstvena Sekulić.