Policija objavila detalje nesreće na A3: Kamion pretjecao vozila pa udario u policijske motocikle

Kako navode iz policije, vozač kamiona iz Srbije je krenuo pretjecati skup vozila bez da se uvjerio da to može napraviti bez opasnosti za druge sudionike. Udario je u dva motocikla, a policajci su pali na kolnik

Dvojica policajaca na dva motocikla ozlijeđena su u prometnoj nesreći u sudaru s kamionom u ponedjeljak oko 17,15 sati na sjevernom kolničkom traku autoceste A3 Bregana-Lipovac. Policajci su zbog zadobivenih ozljeda, prijeloma i natučenja pluća, hitno prebačeni u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje, neslužbeno doznajemo, da su stabilno i u dobrom zdravstvenom stanju.

Policija je odmah nakon nesreće promet u smjeru Zagreba od početka očevida, od 18 sati, preusmjeravala na čvor Novska, a sjeverna strana autoceste bila je zatvorena za sav promet između čvorova Novska i Lipovljani i promet je preusmjeren obilaznim pravcima. Po završetku očevida na mjestu događaja i uzrocima nesreće službenim priopćenjem oglasila se PU sisačko-moslavačka. 

U priopćenju navode da je do nesreće došlo kada je državljanin (48) Republike Srbije, koji je vozio skup vozila koji se sastojao od teretnog vozila kojem je bilo pridodano priključno vozilo, započeo pretjecati skup vozila, a da se prije toga nije uvjerio da može to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tada je udario u dva službena motocikla na kojima su bili policajci koji su pretjecali skup vozila. 

Nakon udarca su oba policajca na motociklima pala na kolnik. Nitko od sudionika nije bio pod utjecajem alkohola. 

– Očevidom prometne nesreće rukovodila je općinska državna odvjetnica u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, u suradnji s očevidnom ekipom Postaje prometne policije Kutina. U vremenu od 18.listopada od 17.30 do 19.listopada do 00.25 sati za sav promet bila je zatvorena sjeverna kolnička traka autoceste A3 i promet se odvijao obilazno županijskom cestom Novska – Lipovljani. Po dovršenim policijskim izvidima policija će Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku dostaviti izvješće na državno odvjetničku meritornu odluku – stoji u službenom priopćenju u vezi nesreće PU sisačko-moslavačke

24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)