PLENKOVIĆ SAMOUVJERENO O MOST-ovoj INICIJATIVI: ‘To je besmisleno i neće promijeniti način vođenja pandemije’

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je dao izjavu za medije nakon sjednice Vlade.

Na upit što misli o objavi Mosta da su prikupili 400 tisuća potpisa, odgovorio je da nema problema i da Most bilo kad može donijeti potpise na provjeru.

“Kad god oni budu spremni, to je OK. Cijela ta inicijativa, poštujući sve naše građane koji su dali svoj potpis, besmislena je i neće promijeniti način vođenja pandemije. Što se nas tiče, mogli su jučer popodne donijeti sve potpise na Markov trg”, rekao je Plenković.

Na pitanje koje su tri ključne reforme koje će se dogoditi u sljedećoj, premijer se prvo osvrnuo na ovu godinu za koju je naglasio kako je bila “godina najvećih izazova, suočavanja s ogromnim zdravstvenim, društvenim i ekonomskim posljedicama pandemije”.

“Bila je to i godina oporavka. Imali smo prijetnju, ali imali smo i mogućnost. Mislim da smo prijetnju dobro kontrolirali, a mogućnost smo iskoristili izvrsno”, rekao je Plenković.

 

Dodao je kako se očekuje rast BDP-a od oko devet posto.

Unatoč izazovima, za ovu je godinu premijer rekao kako je bila “izrazito uspješna godina, koja je pokazala žilavost, otpornost, agilnost Hrvatske”.

Na upit o tome što smatra najvećim propustom Vlade, rekao je rekao da je dinamika obnove ono što mora i može biti bolje.

“To spominjem stalno i svima u Vladi”, zaključio je Plenković.

Pritom je pohvalio angažman potpredsjednika Vlade Tome Medveda i Borisa Miloševića poa pitanju obnove.