Plenković: Ne možemo uvesti obvezu cijepljenja

U Zagrebu se obilježava Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, a tom prilikom izjavu za medije dao je predsjednik Vlade Andrej Plenković

Komentirao je posljednja uhićenja u Međimurju, a osvrnuo se i na izjavu Mostovog zastupnika Nikole Grmoje koji je rekao da “HDZ skreće pažnju s afere u Kutini”, javlja N1.

“Broj nebuloza koje iznose različiti politički oponenti, kao gradonačelnik Vukovora koji ima fiks ideje da postoji dogovor HDZ-a i SDSS-a… Mislim da javnost mora razlučiti temeljna načela i držžavu i vladu koja poštuje neovisno djelovanje niti je informirana o ovakvim stvarima. Mislim da su ti, Bauk i Grmoja, trebali pitati skretanje pozornosti Puljka u Splitu? Je li HDZ govorio o teorijama zavjere kad su prošle godine skinuti imuniteti nekim zastupnicima”, istaknuo je premijer.

Hoće li gradonačelnik Kutine Babić biti isključen iz HDZ-a?

“Je li to oko Puljka ili oko turističke sezone? S čega mi to skrećemo pozornost? Što se tiče ovoga, dobili smo tu informaciju i zadužili smo županijsku organizaciju da razriješi to pitanje i to je na Celjaku”, rekao je.

Osvrnuo se i na gostovanja ministra Davora Božinovića na HRT-u i navodima da je najavio da bi se moglo uvesti obvezno cijepljenje.

“To nije točno. Pitalo ga se za covid potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina”, kazao je Plenković.

“Ne možemo obvezu cijepljenja uvesti za nikoga jer smo na početku rekli da to nećemo. Vjerujemo u razboritost, mudrost, informiranost hrvatskih građana. Ne vjerujem da postoji više bilo tko u Hrvatskoj tko ne zna da covid postoji više od 18 mjeseci”, dodao je.

Dodao je da Vlada sve napravila te da ne mogu dovesti nekoga za ruku na cijepljenje.

“Mi prisiliti nikoga da se cijepi ne možemo, ali istodobno život mora funkcionirati”, poručio je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)