Pijan prebrzo vozio pa sletio s ceste, 18-godišnji putnik umro u bolnici zbog teških ozljeda

Uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio van kolnika, udario u metalni rukohvat i stup javne rasvjete nakon čega se nastavio rotirati te udario u betonsko kućište hidrofora gdje se zaustavio

U Virju u Goričkoj ulici, 24. listopada oko 2.45 sati, 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika, udario u metalni rukohvat i stup javne rasvjete nakon čega se nastavio nekontrolirano rotirati te udario u betonsko kućište hidrofora gdje se zaustavio.

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 18-godišnji putnik, a 19-godišnji putnik je zadobio lakše ozljede, isto kao i 20-godišnjak koji je također bio u autu.

U četvrtak, 4. studenoga u Kliničkoj bolnici Dubrava preminuo je 18-godišnji putnik. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu određena je obdukcija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.