PALA ODLUKA O IZBORU RAVNATELJA HRT-a! HDZ progurao svog kandidata, potrebna su bila čak dva glasanja

Danas je završena trakavica oko izbora novog ravnatelja HRT-a jer su zastupnici Sabora glasovati o prijedlogu Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Zastupnici su odabrali kandidata HDZ-a Roberta Šveba na mjesto ravnatelja državne televizije.

HDZ-u je tako bilo dovoljno 77 glasova ZA kako bi prošao njihov predloženi kandidat. Glasanje se moralo ponoviti jer glasovi svih zastupnika nisu zabilježeni u prvom pokušaju.

Saborski zastupnici su glasali i za prijedlog SDP-a da novi ravnatelj, po dolasku, povuče sve tužbe koje HRT vodi prema svojim novinarima, no taj prijedlog nije izglasan.

Oporba nije poslušala poziv Mosta za napuštanje Sabornice.

Podsjetimo, oporba je zbog pogreške u proceduri prošli tjedan opstruirala, a time i spriječila izbor Šveba na čelo HRT-a.

Nakon glasovanja o ravnatelju HRT-a, trebala bi uslijediti rasprava o izmjenama i dopunama Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije, koje je Vlada prihvatila na sjednici 14. listopada te ih uputila u hitnu saborsku proceduru radi ubrzanja procesa obnove.

Tim se izmjenama i dopunama građane oslobađa obveze sufinanciranja troškova konstrukcijske obnove, a financirat će ih Republika Hrvatska i jedinice regionalne samouprave i to u omjeru 80 posto prema 20 posto.

dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)