Ovo je napadač koji je ubio 5 i ranio dvoje ljudi: Prošle godine je prijetio svojim roditeljima

Espen Andersen Brathen osumnjičen je za ubojstvo petero ljudi u srijedu u norveškom gradu Kongsbergu. Policiji je poznat od prije – prošle je godine prijetio roditeljima, a ranije je privođen i zbog krađe

Norveški mediji objavili su identitet napadača koji je lukom i strijelom u srijedu navečer ubio petero i ozlijedio dvoje ljudi. Kako javljaju, radi se o Espenu Andersenu Brathenu (37), državljaninu Danske koji većinu života živi u Kongsbergu u Norveškoj. 

Napad je započeo tek nekoliko ulica dalje od svojeg doma, u trgovini Coop Extra. 

Police tape is seen outside a Coop store after a deadly attack in Kongsberg

Policija je potvrdila kako im je poznat otprije. Naime, krajem svibnja prošle godine prijetio je vlastitim roditeljima. Ušao je u njihovu kuću i nije htio otići. Naposljetku je na kauču ostavio pištolj i otišao, stoji u presudi iz srpnja prošle godine. 

Sud mu je zabranio da viđa svoje roditelje i posjećuje ih pola godine. 

Brathen je i ranije imao problema s policijom. Prije devet godina, 2012., osuđen je na 60 dana uvjetne kazne zbog krađe i posjedovanja hašiša. Prema presudi, i godinama ranije bio je osuđivan za slične stvari. 

Police stickers are pictured on the door of a house of a suspect in a deadly attack in Kongsberg

Policija je ranije u četvrtak potvrdila kako se Brathen preobratio na islam. Aftenposten je pristupio njegovim snimkama s društvenih mreža u kojima se pojavljuje pod drugim imenom. Brathen je u jednome od njih, u prosincu 2017. rekao: 

– Ja sam glasnik. Dolazim s upozorenjem. Je li ovo zaista ono što želite? Za sve koji se žele iskupiti, došlo je vrijeme – rekao je i objavio da se preobratio na islam. 

24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)