OVO JE KRAJ PLENKOVIĆEVE KARIJERE! Žestoka paljba Nikole Grmoje: Svi koji sutra podrže rad DORH-a sudjeluju u udruženom zločinačkom pothvatu

”Ovo je pokušaj spašavanja glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek dan uoči glasanja o Izvješću o radu DORH-a u Saboru”, tim riječima Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja za Dnevno komentira rezultate interne istrage Državnog odvjetništva vezane za postupanje u predmetu Žalac.

Da Hrvoj Šipek ima potporu vladajućih garnitura javno je potvrdio resorni HDZ-ov ministar Ivan Malenica, no Grmoja na takav rasplet situacije ne pristaje te tvrdi kako ovo čemu svjedočimo ne može proći.

”Gospođa Vanja Marušić javno je priznala propuste, DORH se na to referira niti se spominje odgovornost. Tko je odgovoran za propuste i je li i ona odgovorna za to što nije sankcionirala propuste? Ja samo mogu reći da svi koji sutra dignu ruku za izvješće o radu DORH-a sudjeluju u udruženom zločinačkom pothvatu”, oštar je Grmoja koji smatra da je Državno odvjetništvo pod ogromnim utjecajem politike, točnije vladajuće stranke koja uostalom i jest imenovala Zlatu Hrvoj Šipek glavnom državnom odvjetnicom.

Europu može zaboraviti?

”Ona ne može donijeti odluku bez zelenog svijetla iz Banskih dvora. Mislim da ona više sluša upute Banskih dvora i Branka Bačića nego zastupnici HDZ-a poput gospodina Borića, a znamo koliko su oni lojalni HDZ-u”, sarkastičan je naš sugovornik te kaže da je ovdje posve jasno o čemu se radi.

U ovom slučaju radi se o potopu jedne neovisne institucije koja bi trebala sudjelovati u borbi protiv kriminala, uvjeren je Mostovac koji je još prije 20-ak dana upozoravao na ozbiljnost ovog slučaja. Od tada do danas ništa se nije promijenilo, DORH, Uskok, ali i premijer Plenković dodatno su se upetljali u aferu Žalac.

 

”Pitanje je koga će na koncu koštati ova afera. Čini mi se da bi to na koncu mogao biti premijer Plenković jer je ovo neizbrisiva mrlja na njegovu biografiju, radi čega više neće moći obavljati niti jednu važnu funkciju ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi”, zaključuje na koncu Mostov Nikola Grmoja.