Otkrivamo: Banožić je koristio vojni avion da ga s mora vozi na sastanak u Zagreb

Mario Banožić prošlog je ljeta dva puta letio vojnim avionom iz Zemunika u Zagreb. Prvi put je išao na sastanak, a pilot ga je pričekao u Zagrebu i vratio u Zadar. Drugi put se vraćao sa sastanka u Zemuniku

Nakon afere s vojnim brodom, koji je poslužio kao prijevozno sredstvo za biskupe da se vrate s vjerske svečanosti na Hvaru, 24sata ekskluzivno otkrivaju kako se ministar obrane prošlog ljeta dva puta koristio vojnim avionom, koji ga je prevezao iz zračne luke Zemunik kraj Zadra u Zagreb. Mario Banožić koristio je školsko-borbeni zrakoplov Ministarstva obrane za letove između Zadra i Zagreba, i to, kako se čini, u vrijeme godišnjeg odmora.

Radi se o turbo-prop avionu švicarske proizvodnje Pilatus PC-9 392. eskadrile 93. Zračnog krila HRZ-a, koji se koristi za obuku pilota. Na tim avionima leti i akrobatska grupa “Krila Oluje”. Pilatus je dvosjed, predviđen za pilota/instruktora letenja i kopilota/učenika letenja, pa se putnik Banožić zavalio u to sjedište kao da koristi zračni taksi. Redakcija 24sata dobila je na uvid precizne podatke o Banožićevim letovima u ljeto 2021. Po tim podacima, ministar obrane koristio je školsko-borbene zrakoplove za dva leta. Prvi Banožićev let zabilježen je 12. kolovoza, a drugi osam dana kasnije, 20. kolovoza. Prvi put su ga vozili u vrijeme dok je koristio godišnji odmor na sastanak u Zagreb i nazad. Drugi put, sa sastanka u Zemuniku je letio za Zagreb.

MORH je potvrdio naše informacije o Banožićevim letovima.