Nije šala: Radnicima isplatili po 18.000 KN bonusa!

Danski maloprodajni lanac JYSK isplatio je zaposlenicima u svojim poslovnicama u Bosni i Hercegovini preko 360 tisuća KM (1.440 tisuća KN) bonusa. Svakom od zaposlenika najuspješnije prodavnice isplaćen je bonus od preko 4.500 KM (18.000 KN).

Kako kažu, jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenicima su isplate bonusa koji mogu premašiti iznose od više tisuća KM.

Budući da je danski maloprodajni lanac i tijekom financijske godine 2020/2021. poslovao vrlo uspješno, pojedinačni su bonusi zaposlenika, koji rade u trgovinama prema ostvarenom rastu prometa, isplaćeni u iznosima preko 4.500 KM, a ukupno isplaćen godišnji bruto bonus zaposlenicima u prodavnicama u BiH iznosi 362.987 KM (1.451 KN).

– JYSK je ponosan na svoj sustav bonusa, jer ga smatramo izuzetno motivirajućim za naše zaposlenike, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposlenici svake naše trgovine imaju mogućnost ostvariti bonus u skladu s rastom prometa pojedine trgovine u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih trgovina, a visina bonusa ovisi samo o rastu prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji – izjavila je country managerica JYSK-a, Vesna Kukić Lončarić.

Ovakav sustav se pokazao vrlo uspješnim, jer su zaposlenici motivirani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada, bez obzira na radno mjesto u trgovini, ovaj model iznimno potiče timsku atmosferu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)