Nakon 40 godina otkrili tko je ‘naborani čovjek’, ubojica koji je godinama sijao strah u Parizu

‘Naborani čovjek” je silovao i ubijao žene i djevojke. Među njegovim žrtvama je bila i djevojčica (11). Sada se saznalo da je riječo bivšem policajcu

François Vérove (59) se ubio te je ostavio oproštajno pismo u kojem je priznao zločine. Tako je riješen misterij ubojice poznatog kao  Le Grêlé, u prijevodu ‘naborani čovjek’. On je sijao strah 1980. i 1990. godina po Parizu. Počinio je nekoliko ubojstava i silovanja. Među šokantnim zločinima, između ostalima, je ubojstvo 11-godišnje Cécile Bloch iz 1986. godine. Njezino je tijelo pronađeno ispod komada starog tepiha u podrumu stambene zgrade. Istražitelji su potvrdili da je ona silovana, zadavljena i izbodena. Vérove se dovodi u vezu s četiri ubojstva i šest silovanja, no odvjetnik koji zastupa obitelj preminule Bloch, izjavio je za francuske medije da je ubojstava nesumnjivo više.

Slika fotorobota Le Grêléa desetljećima je visjela na zidu pariške kriminale policije. Hladni slučaj razriješen tek nedavno nakon što je istražni sudac odlučio poslati pisma pripadnicima vojne policije koji su bili stacionirani u Parizu u vrijeme kada su počinjeni zločini. Među njima bio je 59-godišnji muškarac, umirovljeni policijski službenik. Policija je od njega zatražila uzorak DNK-a 24. rujna te su ga pozvali na ispitivanje. Njegova supruga je nekoliko dana kasnije, 27. rujna, prijavila njegov nestanak, piše The Guardian.

Njegovo mrtvo tijelo pronađeno je ovaj tjedan u iznajmljenom stanu na jugu Francuske u gradu Grau-du-Roi. Pored tijela pronađeno je i oproštajno pismo. Tužitelji su izjavili da je njegov DNK pronađen na nekoliko mjesta zločina, uključujući slučaj Bloch koji je šokirao Francusku. Među njima je ubojstvo 38-godišnjeg Gillesa Politi, Njemice Irmgard Müller, te ubojstvo 19-godišnje Karine Leroy koja je 1994. godine pronađena mrtva na rubu šume više od mjesec dana nakon što je nestala na putu za školu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)