Najbolja poza za spavanje, da se ujutro probudite bez bolova

Dok spavanje na trbuhu može opteretiti leđa i vrat, kao i uzrokovati više okretanja i nemira tijekom noći, spavanje na leđima pomaže u ublažavanju bolova u vratu, ramenima i leđima

Preventivne mjere koje možete poduzeti ako se budite s boli mogu biti izbjegavanja određenih položaja za spavanje ili određenih jastuka.

– Spavanje s rukom iznad glave dulje vrijeme može dovesti do boli. Spavanje s jastukom koji omogućuje da se vrat odmara pod neobičnim kutovima ili spavanje s podignutim nogama također može dovesti do neugodnih situacija. Čak i spavanje dok sjedite u uspravnom položaju može dovesti do ozljeda glave i vrata – kaže Lauri Leadley, stručnjakinja za spavanje i predsjednica centra za dijagnostiku spavanja ‘Valley Sleep’.

Još jedan problematičan položaj obično je spavanje na trbuhu, a Leadley savjetuje da ga izbjegavate, ako je ikako moguće.

Close-up of beautiful woman in satin pajamas sleeping peacefully

 

– Spavanje na trbuhu može opteretiti leđa i vrat kao i uzrokovati više okretanja i nemira tijekom noći – kaže ona.

 

Najbolji položaj za spavanje kako biste izbjegli bol?

Leadley objašnjava da je dobro pokušati spavati, ili barem zaspati, na leđima.

– Spavajte u ravnom položaju s rukama uz bokove i na leđima, ako možete. Spavanje na leđima pomaže u ublažavanju bolova u vratu, ramenima i leđima – dodala je.

24sata

 

Još jedan dobar položaj za spavanje je na boku, ali ne u jako uvijenom fetalnom položaju.

– Ovo omogućuje kralježnici da ostane u neutralnom položaju i pomaže kod bolova u vratu, ramenima i leđima – govori Leadley, a piše Real Simple.