Nadbiskup Aldo Cavalli imenovan apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje

Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine.

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini, 27. studenog 2021. priopćila je da je Sveti Otac Franjo imenovao nadbiskupa mons. Aldu Cavallia, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Nizozemskoj, novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, a to je istog dana u podne objavio i Tiskovni ured Svete Stolice, piše bljesak.info.

Mons. Aldo Cavalli je rođen u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Dana 18. ožujka 1971. zaređen je za svećenika u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, obnašao je diplomatsku službu Svete Stolice od 1979. godine.

Papa Ivan Pavao II., 2. srpnja 1996. imenovao je naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu. Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u u Sao Tomeu i Principu.

Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na rang apostolske nuncijature, mons. Cavalli u toj zemlji obavlja službu apostolskog nuncija. Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. Papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem na Malti , a kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.