Na zagrebačkom Mirogoju uhićene dvije žene, ukrale su novčanik starici

JUČER je na zagrebačkom groblju Mirogoj policija uhitila dvije žene zbog krađe. Kako se sumnja, žene su ukrale novčanik 71-godišnjakinji.

“U subotu, 30. listopada, oko 14:25 na prostoru groblja Mirogoj dvije za sada nepoznate počiniteljice iskoristile su nepažnju oštećene 71-godišnjakinje te joj otuđile novčanik. Policijski službenici koji su se nalazili u blizini uočili su i uhitili dvije ženske osobe koje bi mogle raspolagati sa saznanjima o počinjenom djelu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, rekli su iz zagrebačke policije.

Uz to su objavili i upute za građane.

 

Pripazite na krađe, posebno iz automobila

Uoči blagdana Svih svetih, policija pojačava nadzor i obilazak groblja te poduzimaju mjere u cilju sprječavanja krađe, posebno iz automobila. U dane blagdana Svih svetih češće su provale i krađe, posebno u automobile, što je i za očekivati ove godine.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike) kako bi smanjili mogućnost provale u automobile i krađu predmeta iz njih, upozorava policija.

Građane se savjetuje da stvari uvijek ponesu sa sobom, a ako to nije moguće, onda da ostave na mjesta koja nisu vidljiva. Savjetuje se da vozila parkiraju na sigurnim mjestima. Prilikom parkiranja pozornost treba obratiti da je mjesto na kojem parkiramo dobro osvijetljeno. Izbjegavajte parkirati u mračnim i slabo prometnim ulicama, jer i to sprječava provale, savjetuju iz policije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)