‘NA SNIMKAMA JE UISTINU MOJ SIN!’ Nenad Periš potvrdio da su kamere snimile Mateja: ‘Bude mi nadu da je živ’

Otac nestalog mladića iz Splita u Beogradu, Nenad Periš, o snimkama objavljenima na srpskim portalima, a na kojima bi mogao biti njegov sin, Matej, rekao je kako mu bude nadu da je živ.

“Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi, kao i na onima kako pliva u vodi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno”, rekao je Nenad Periš za Slobodnu.

Dodao je kako je kada je dolazio u Beograd imao loš osjećaj da se sve to neće dobro završiti.

 

Informacije da je viđen u Rumi nisu točne

“Ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca”, rekao je.

Potvrdio je i kako informacije da je Matej viđen na području Rume nisu točne, budući ih je policija provjerila.

 

“U svakom slučaju, zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao vjerovati koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina. Ja vjerujem policiji u Srbiji, vjerujem u stručnost tih ljudi, te ni na koji način ne želim utjecati na njihovu istragu. Stoga molim i medije da se za sve informacije obrate MUP-u Srbije. U policiji sam se i osobno uvjerio da su angažirali sve raspoložive snage u potrazi za Matejem, da na tome rade svi – od riječne, prometne, kriminalističke policije – i da je cjelokupni sastav policije uključen u potragu. Molim Boga i za njih i za to da se nađe Mateja”, rekao je Jutarnjem listu u ponedjeljak poslijepodne Nenad Periš.

Na kraju je pohvalio sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti u Beogradu, kao i policiju koja, kako je rekao, ozbiljno radi svoj posao.

 

‘Ja ostajem ovdje dok ne nađem svog sina’

“Najvažnije je da istraga ima svoje ciljeve, a ja imam ogromno povjerenje u njihov rad”, istaknuo je Periš koji, kako piše Slobodna, na kraju razgovora nije mogao suspregnuti suze.

 

“Ja ostajem ovdje dok ne nađem svog sina, pa makar ga morao i zadnji puta poljubiti i vratiti natrag u Split i Hrvatsku”, rekao je kroz suze.

Podsjetimo, Matej Periš je s prijateljima otišao u Beograd na doček Nove godine. S obitelji se posljednji put čuo u četvrtak 30. prosinca kasno poslijepodne, oko 17 sati. Navečer je s društvom izašao na večeru u popularnu Beton halu. Radi se o kompleksu s nizom ugostiteljskih objekta uz rijeku Savu u Karađorđevoj ulici. Upravo zato, društvo iz Splita nije moralo ići daleko, već su nakon večere njih sedmorica produžili u klub Gotik koji se nalazi u istom kompleksu.

Sve snimke pogledajte OVDJE.