MILIJARDE MILORADA DODIKA I NJEGOVA SINA IGORA: Tko je mladić na čijoj će televiziji raditi Severina?

Do kraja godine trebala bi biti pokrenuta nova regionalna televizija Una TV koja je već sada uspjela privući pažnju javnosti, što zbog činjenice da bi ondje trebala raditi perjanica voditeljstva u Hrvatskoj Ivana Paradžiković, a što zbog toga što će emisiju na ovom kanalu, kako za sada stvari stoje, dobiti poznata pjevačica Severina Vučković.

Zanimljiva je zasigurno mnogima i vlasnička struktura Une pošto se s njom povezao sin člana predsjedništva BiH Milorada Dodika mladi Igor Dodik, koji je u susjednoj Bosni i Hercegovini poznat kao markantan, poduzetan, ali i pomalo konzervativan mladić čije objave na društvenim mrežama godinama dižu prašinu u bosanskohercegovačkom medijskom prostoru.

Tepaju u RS-u Dodiku junioru nazivajući ga njihovim Tomom Cruiseom, a on pak ta laskanja samouvjereno prihvaća baš kao što samouvjereno na svojem Twitter profilu promovira i zagovara politiku svojega oca sa čijim se fotografijama rado diči i na ovoj mreži.

Jednom je prilikom upravo na Twitteru mladi Dodik privukao pažnju slikom svojega oca Milorada koji pozira sa sunčanim naočalama i cigaretom u ruci dok se iza njega u pozadini nazire helikopter. Konstatirao je tada Igor kako je njegov otac baš moćna faca, a konstatirao je i da se ne slaže s novim banjalučkim gradonačelnikom mladim Draškom Stanivukovićem s kojim je ratovao u vrijeme kada je ovaj Igora Dodika i njegovu sestru Goricu prozvao tvrdeći kako ‘bato i seka imaju 60 kompanija’.

Brat i sestra Dodik te su prozivke ubrzo demantirali, protiv Stanivukovića najavili tužbe te potvrdili kako imaju ‘samo’ pet tvrtki od kojih su u Igorovom vlasništvu svega dvije. Povezivalo se u bosansko-hercegovačkim medijima Dodika mlađeg s Arijanom Demerović, kćerkom poznatog BiH nogometaša Irfana Demerovića, no i te su veze ubrzo demantirane. Samo je u svojoj tvrtci Fruit Eco koja se bavi uzgojem voća Dodik mlađi prošle godine uprihodio skoro dva milijuna konvertibilnih maraka, odlično posluje i tvrtka Global Liberty koju vodi zajedno sa sestrom, a koja se problematizirala radi poticaja koje im je dodijelilo Ministarstvo poljoprivrede RS-a.

S Dodikom mlađim povezuje se i kompanija Prointer ITSS koja je lani ostvarila dobit od gotovo sedam milijuna konvertibilnih maraka, prihodi su im pak sa 44,6 milijuna porasli na 55,5 milijuna maraka. S plusom je poslovala i Infinity International Group koja je jedan od suvlasnika Prointera, a uspješno je u koroni poslovala i Alternativna televizija čiji je vlasnik Dodikov Prointer. Radi se o banjalučkoj televizijskoj kući koja je lani imala dobit od 140.863 KM. Mladi Dodik smatra se milijunašem, a po dijelu bosanskih medija tvrdilo se kako te milijune duguje poziciji svojeg oca.

Inače, prema imovinskom kartonu odnosno njihovoj imovinskoj kartici, Milorad Dodik u BiH posjeduje stan vrijedan 80.000 KM, kao i dvije kuće. Prva kuća koja se nalazi u BiH procijenjena je na 300.000 KM, dok se njegova druga kuća u Srbiji procijenjuje na 1,7 milijuna KM uz to posjeduje i automobil vrijedan 10.000 KM čija marka nije poznata.

U Novoj banci na dva računa posjeduje skoro 60.0000 KM. Njegova supruga ostvaruje prihode od 45.000 KM, posjeduje zemljište vrijedno 89.000 KM, ali i poslovni prostor procijenjen na 100.000 KM, uz to vozi Peugeot 3008 vrijedan 40.000 KM, a a bavi se i dionicama u Banji Laktaši kojih ima u vrijednosti 505 KM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)