Milanović: ‘Nećeš mi slati svoje janjičare i inspektore. Vojska i psi su na ulazu’

“Kazna Miljeniću ne može doći kada se on svim srcem bori za provođenje tog zakona. Ja mu ne dam, a ja ne mogu odgovarati”, kazao je Milanović

Predsjednik Zoran Milanović ponovio je danas da na Pantovčaku neće provoditi odluku o obaveznom predočenju COVID potvrda unatoč novom zakonu koji je u pripremi te koji propisuje kazne od 30.000 do 50.000 kuna za odgovorne osobe zbog neprovođenja takve odluke. Kaznu, dodaje, neće moći dobiti predstojnik njegova ureda Orsat Miljenić jer on ne može provoditi nešto što predsjednik Republike ne odobrava, piše večernji.hr.

“Svatko na Pantovčak dolazi po pozivu. Prijeti se bezumnom represijom hrvatskim građanima. U Ustavu stoji da sam ja taj koji treba štititi vrednote i hrvatski Ustav. Kako to radim? Tako da klečim pred Šeparovićem? Kažem, ne da bih zaštitio sebe, nego institucije. Nećeš mi slati svoje janjičare i inspektore gore da idu provjeravati Ured predsjednika. A baš je i zgodna situacija, ne mogu ni proći. Miljenić bi ih i pustio jer je on kao čelnik tijela, ali ja ne dam, jer vojska je na ulazu. I psi”, rekao je.

Na novinarsko pitanje ima li prostor Pantovčaka status vojarne ili veleposlanstva, odgovorio je da ima status Ureda predsjednika, ureda vrhovnog zapovjednika.

“Kazna Miljeniću ne može doći kada se on svim srcem bori za provođenje tog zakona. Ja mu ne dam, a ja ne mogu odgovarati. Ako ćemo biti pametnjakovići, ako ministar i Plenković neće isplaćivati dnevnice običnim vojnicima, onda ću ja ovako. Ti ljudi krše zakon stalno. Podupiru korupciju, štite korupciju, postavljaju ljude koji štite njihove afere, stranka im je optužena za pljačku. I što sada rade, iz čiste pakosti sad uvode nekakav zakon s kupljenim rukama”, poručio je Milanović.