Banožić krenuo na ispraćaj vojnika, okrenuo se i otišao. Milanović ga napao: Najavio se i nije došao kao sitni tat, a letio je Pilatusom na Murter na janjetinu

Ovo nije igrokaz, ovo je grčka drama. On leti ko sitni provincijski tat. Rekao je to predsjednik o ministru Banožiću, a poručio je i da je današnja situacija u manevar te da neće dopustiti HDZ-ove spletkice

Današnji ispraćaj novog kontinenta HV-a na Kosovo potpuno je zasjenio novi obračun predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića, javlja 24sata.hr.

Već je sama najava nagovijestila moguće probleme jer je MORH pozvao predstavnike medija u vojarnu, a iz Ureda predsjednika su rekli da će o svemu izvijestiti priopćenjem i da nije predviđeno davanje izjava u vojarni.

Pogledajte Milanovićevu izjavu

Prije same svečanosti u našičkoj vojarni ministar Banožić se okrenuo u autu i poručio preko Facebooka da ‘ne želi sudjelovati u igrokazu’.

A potom je Milanović izašao iz kruga vojarne i odmah na početku rekao da se Banožić u zadnji tren nije pojavio.

–  Djetetu je bilo jasno da je to manevar da sa svima skupa manipulira – rekao je.

– Ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima. Neću dozvoliti HDZ-u nikakve spletkice unutra – rekao je pojašnjavajući zašto nije dozvolio medije u krugu vojarne.

– Ministar se najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi – rekao je o Banožiću i obrušio se na njegove sporne letove.

– Hitno je letio, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom, gdje mu tata ima vikendicu, a najavi dan ranije hitni let – izjavio je Milanović koji je komentirao i nabavu avina i to što su vojna vozila ispala iz plana.

– Generalima ništa nije rečeno. Drugim riječima, to je kao da ne idete kod zubara godinama, tako se postaje krnjav  – kaže.

– Ovo nije igrokaz, ovo je grčka drama – rekao je Milanović.

– Kad idem, idem transportnim sredstvima uz vidljivu dokumentaciju. Kako on leti? K’o sitni provincijski tat. Zvat ću Plitvice da vidim koliko je medvjeda roknuo na putu. Tako će biti dok ga Plenković ne stavi k nozi – poručio je o Banožiću.

Na pitanje zašto Austrija uvodi lockdown rekao je da je to katastrofa i da misli da su Šveđani puno pametniji od vladajuće garniture.

– Danas će austrijski ambasador biti pozvan, kad već oni pozivaju našeg, da mu izrazimo duboku zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji. To se radi, naše ambasadore stalno pozivaju za neke gluposti, pa ćemo i mi njihove – rekao je i dodao da će to napraviti njegovi savjetnici.

 

Foto: Ilustracija / 24sata.hr