MERKEL PRIZNALA ŠTO MISLI O MIGRANTIMA! Na odlasku bez dlake na jeziku: ‘Znala sam da Njemačka ne može svaki dan primati 10 tisuća ljudi!’

Jedna od stvari zbog kojih je kancelarka u odlasku, Angela Merkel, bila najviše kritizirana je pitanje migracija i migrantskog vala uslijed kojeg su migranti nekontrolirano doslovno preplavili Europu.

Svi se dobro sjećaju scena tisuća i tisuća ljudi koji su na sve moguće načine pokušavali prijeći granicu. Prvo je počelo s izbjeglicama iz Sirije, a onda se na taj vlak uhvatio tko god je stigao.

Merkel kaže za Frankfurter Allgemeine Zeitung kako je svjesna da je odgovorna za sve loše i sve dobro, odnosno “i za dobre trenutke kada se izbjeglice dočekuju raširenih ruku, i za loše trenutke”.

 

“Nismo mogli primati 10.000 ljudi”

“Znala sam, kao i svi drugi, da Njemačka ne može svaki dan primati 10.000 ljudi, ali da se moraju pronaći održiva rješenja i za ljude koji traže utočište i za našu zemlju”, rekla je Merkel za nedjeljno izdanje lista Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Svi se dobro sjećaju njezinog “slavnog” usklika “Mi to možemo”. Tako je Merkel odlučila držati granice otvorenim.

 

Njezin liberalni stav priskrbio joj je mnogo kritika, ali vjeruje se i poštovanja od onih kojima je puštanje migranata bilo prihvatljivo.

 

2016. potpisan sporazum između Turske i EU

Ipak, bio je potreban sporazum između Ankare i EU u 2016. kako bi se stvari stavile pod kontrolu.

“Uvelike je pridonio tome da se uvede više reda u migracije i pomogne Turskoj da zbrine milijune tamošnjih sirijskih izbjeglica. I godinama je onemogućavao zločinački posao krijumčara i trgovaca ljudima”, rekla je Merkel o tom sporazumu.

 

Dogovorom je utvrđeno da će Ankara obuzdati nedopuštene migracije u EU, a Grčka će vraćati u Tursku migrante koji su ilegalno ušli preko otoka u Egejskom moru. Zauzvrat, Bruxelles se obavezao za svakog Sirijica koji je vraćen, preuzeti jednog sirijskog izbjeglicu. Osim toga, Turskoj je tada obećana i financijska pomoć kako bi se zbrinule izbjeglice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)