KRITIKE VUČIĆU SA SVIH STRANA, NE ŽELE GA ZA PREDSJEDNIKA? ‘Nadam se da Aleksandar Vučić ima pred očima Ceausescuov kraj i da će se povući bez krvi’

Da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pada rejting, poznato je već neko vrijeme, a prosvjedi koji se posljednjih nekoliko tjedana odvijaju u Srbiji, zbog otvaranja rudnika litija, nemaju naznaku prestanka.

O padu Vučićevog rejtinga, u Srbiji se već naveliko raspravlja, pa je tako predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio, među ostalim, da su DS i još nekoliko stranaka “stvorili širok opozicijski savez kako bi građane motivirali i ohrabrili da izađu na izbore, uzmu odgovornost u svoje ruke – i pobijede”.

Lutovac je kazao i da ga nije iznenadilo što je Vučić povukao sporni zakon o eksproprijaciji zbog prosvjeda.

 

‘Nadam se da će se povući bez krvi’

“Nije prvi put da jedno govori, a drugo radi. Nije prvi put ni da podliježe pritisku. To je jedini jezik koji vrlo dobro razumije. On je spreman učiniti sve za rejting, a zbog prosvjeda je počeo dramatično padati. Zato je to i učinio”, naglasio je Lutovac, za list Nova.

Međutim, kritike Vučiću dolaze sa svih strana, pa je i srbijanski redatelj Goran Marković uputio znakovit komentar.

 

“Ja se ipak nadam da Aleksandar Vučić ima pred očima Ceausescuov kraj i da će se povući bez krvi”, rekao je Marković.

Podsjetimo, Nikolaj Ceausescu, nekadašnji predsjednik Rumunjske je strijeljan.

Nakon prosvjeda rekao da mu je jedina želja da predsjednik ode

Inače, Goran Marković je scenarist  te redatelj mnogih srpskih filmova kao što su ‘Majstori, majstori’, ‘Nacionalna klasa’,  ‘Variola vera’, ‘Tito i ja’, ‘Sabirni centar’, ‘Kordon’, ‘Falsifikator’ i mnogih drugih.

Rođen je 1946. godine u Beogradu i sin je poznatih jugoslavenskih glumaca, Olivere Marković i Radeta Markovića.

 

Naime, on je i ranije napadao Vučića, a nakon prosvjeda, uputio je poruku da je njegova jedina želja da predsjednik ode.