Kosor se požalila jer nije pozvana na ručak s Macronom: ‘Ali tu je Dalić koji je izgubio od Francuske’

– Premijer Fillon bio je prvi francuski premijer koji je došao u RH. Potpisali smo Strateški sporazum, Deklaraciju i Akcijski plan o suradnji – napisala je Kosor

Jadranka Kosor osvrnula se na komentar da bivša hrvatska premijerka nije bila pozvana na ručak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom, iako je prema mišljenju autorice objave Ivane Dragičević, inače novinarke N1 koja prati vanjsku politiku, trebala tamo biti.

– Koliko vidim Jadranka Kosor nije na svečanom ručku iako je s Françoisom Fillonom, tada premijerom potpisala prvi strateški sporazum Republike Hrvatske i Francuske – napisala je Dragičević.

– Točno. Premijer Fillon bio je prvi francuski premijer koji je došao u RH. Potpisali smo Strateški sporazum, Deklaraciju i Akcijski plan o suradnji. No, dobro. Na ručak je pozvan Zlatko Dalić koji je izgubio od Francuske 2018. u Moskvi – odgovorila je Kosor.

Podsjetimo, Emmanuel Macron boravio je u četvrtak u prvom službenom posjetu nekog francuskog predsjednika Hrvatskoj, donijevši sa sobom na potpis dokumente o kupoprodaji Rafalea i novom strateškom partnerstvu i podršku Hrvatskoj za šengenski prostor.

Na spomenutom ručku s Macronom stigli i uzvanici poput bivšeg hrvatskog izbornika nogometne reprezentacije Miroslava Ćire Blaževića i aktualnog Zlatka Dalića, zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, bivšeg ministra turizma Garija Cappellija, zagrebačkog rektora Damira Borasa i još stotinu drugih, piše večernji.hr.