Kirurg u Prištini uspješno muškarcu iz želuca odstranio Nokiju 3310: ‘Hodao je s njom 4 dana’

Zahvat je trajao dva sata i odvio se bez odstranjivanja dijela želuca. Kirurg nije spomenuo razloge zbog kojih je muškarac progutao mobitel, ali je rekao da se pacijent sada uspješno oporavlja.

Neobična intervencija dogodila se prošlog tjedna na Gastroenterološkoj klinici u Prištini prilikom koje je iz želuca muškarca (33) izvađen mobilni telefon Nokia 3310, a kojeg je iz nepoznatih razloga progutao četiri dana prije nego se požalio na stravične bolove u trbuhu.

https://www.vecernji.hr/media/img/d9/6f/76c3226985664ccb646e.jpeg
Foto: Skender Telaku/Facebook

Kirurg Skender Telaku predvodio je medicinski tim tijekom zahvata. Telaku je kosovskim medijima rekao da su prvo izvukli maske sa telefona iz muškarčeva želuca, a zatim i bateriju, koja se smatra najopasnijim dijelom svakog mobilnog uređaja, prenosi RTS.

https://www.vecernji.hr/media/img/d3/2d/e42d062669c7b58f5f91.jpeg
Foto: Skender Telaku/Facebook

„Čovjek se žalio na bol u trbuhu. Kada smo opremom ušli u srž njegovog želuca vidjeli smo da je telefon podijeljen na tri dijela – dva plastična i bateriju. Zbog opreza smo bateriju izvadili posljednju. Naime ona je puna opasne kiseline i mogla je eksplodirati u njegovom tijelu da smo je išli izvlačiti prvu i gnječili je među plastikama u uskom dijelu pacijentova tijela“, rekao je doktor Teljaku.     Zahvat je trajao dva sata i odvio se bez odstranjivanja dijela želuca. Kirurg nije spomenuo razloge zbog kojih je muškarac progutao mobitel, ali je rekao da se pacijent sada uspješno oporavlja.

vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)