Kaos u Italiji: Čak 7 tornada pogodilo sjever zemlje, oko Milana i Torina bujične poplave

Osim tornada i oluja u nekim je mjestima unutar 24 sata palo više od 220 mm kiše po metru četvornom. Zbog toga je oko Milana i Torina došlo i do snažnih bujičnih poplava

Sjever Italije u nedjelju je pogodilo čak sedam tornada koji su iza sebe ostavili potpuni kaos i značajnu materijalnu štetu. Prema prvim izvještajima za sada, na sreću, nema žrtava.

Razorne oluje čupale su stabla i rasvjetne stupove noseći sve pred sobom, a najgore je bilo u pokrajini Lombardiji koja je doživjela čak šest tornada, prenosi Severe Weather.

Sedmi tornado pogodio je modensko područje, a najviše je stradao lokalni aeroklub koji je u potpunosti uništen.

Talijanski prognostičari kažu kako je ovakvo vrijeme u potpunosti netipično za drugu polovicu rujna i kako prognostički modeli nisu uopće ukazivali na ovako ozbiljnu situaciju.

Osim tornada i oluja u nekim je mjestima unutar 24 sata palo više od 220 mm kiše po metru četvornom. Zbog toga je oko Milana i Torina došlo i do snažnih bujičnih poplava.

Istovremeno, na jugu zemlje na Siciliji, temperatura mora iznosila je 28 stupnjeva Celzijevih, dok je temperatura zraka na Sirakuzi bila čak 38 stupnjeva Celzijevih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)