KAKO SE HRVATSKA PODIJELILA NA BOGATU I SROMAŠNU: U kojim županijama se najviše, u kojima najmanje isplati živjeti

Najveći rast neto plaća u drugom tromjesečju bilježe Istarska županija, Primorsko-goranska županija, Grad Zagreb, Međimurska županija i Zagrebačka županija koje bilježe veći rast od prosječnog rasta u zemlji koji iznosi 6.5 posto.

Tako je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2021. u odnosu na isto razdoblje 2020. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Istarskoj županiji, za 8,6 posto, a najmanji u Vukovarsko-srijemskoj županiji, za 4,0 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2021. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 8 524 kune, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 6 051 kune.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2021. u odnosu na isto razdoblje 2020. porasla je
u svim županijama. Najveći porast bio je u Istarskoj županiji, za 7,8 posto, a najmanji u Osječko-baranjskoj županiji i Vukovarsko-srijemskoj županiji, za po 3,3 posto.

Najviša prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za drugo tromjesečje 2021. bila je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 11 992 kune, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 7 842 kune.

dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)